Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2020, 19:23
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Kandidátka extrémistickej ĽSNS propaguje slovenské tradície a hrdosť v kroji z Aliexpressu za 27 dolárov

NEWS ĽSNS
Uložiť Uložené

Ornamenty nemajú slovenský pôvod, s veľkou pravdepodobnosťou nesúvisia s tradíciami žiadnej krajiny.

„Uchovajme si naše tradície. MÁME BYŤ NA ČO HRDÍ,“ znie slogan kandidátky Michaely Sahul, ktorá sa ako nezamestnaná uchádza o priazeň voličov za extrémistickú ĽSNS v parlamentných voľbách zo 72. miesta. 45-ročná žena z Bánoviec nad Bebravou propaguje slovenské tradície oblečená v kroji, ktorého ornamenty však nemajú nič so slovenským kultúrnym bohatstvom, informuje portál 40plus.sk

Príspevok zdieľala aj známa slovenská stránka Slovenský folklór bez fejku, ktorej administrátorkou je známa dizajnérka a právnička Zora Puškáčová bojujúca za duševné vlastníctvo.

Odporúčané
Slovenská národná strana Andreja Danka propaguje slogan „Za národ“ moravským ornamentom Slovenská národná strana Andreja Danka propaguje slogan „Za národ“ moravským ornamentom 4. novembra 2019, 14:15

Pre 40plus.sk sa vyjadrila aj známa folklóristka Zuzana Tajek Piešová: „Takže takto prezentuje kortešačka (pozn. red. volebná agitácia) ĽSNS naše tradície a úctu k nim! V pseudoblúzke s pseudoruskou alebo pseudorumunskou ornamentikou, ak sa to dá tak nazvať. Tomu hovorím vlastenectvo! Čo takto dobrať si lekcie o skutočnej slovenskej ornamentike a odeve a potom stavať kartu na tradičné dedičstvo našich otcov a materí?“ povedala Piešová. 

V skutočnosti ide s veľkou pravdepodobnosťou o konkrétnu blúzku zo známej stránky Aliexpress, na ktorej je možné kúpiť tovar z veľkovýroby z Ázie za veľmi výhodnú cenu. 

Extrémistická ĽSNS propaguje slovenské tradície a hrdosť ženou oblečenou v kroji z Aliexpressu za 27 dolárov
Zdroj: Aliexpress

 

Domov
Zdieľať
Diskusia