Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2020, 18:33
Čas čítania 1:04
Tímea Krauszová

Pot, otlaky na tvári a vyčerpanie: Takto vyzerajú zdravotné sestry, ktoré sa starajú o pacientov nakazených koronavírusom v Číne

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Toto sú skutoční hrdinovia

Zdravotný personál v Číne pracuje vo dne v noci. Nemocnice neustále prijímajú nových pacientov nakazených koronavírusom, posledné informácie hovoria o takmer 35 tisícoch prípadoch, pričom až na niekoľko stoviek sú všetky v Číne. Na sociálne siete sa vďaka portálu People's Daily, China dostali fotografie lekárov a zdravotných sestier, ktoré neúnavne pomáhajú svojim pacientom.

Pot, otlaky a nesmierna únava

Na tvári sa im zračí vyčerpanie, okrem kruhov pod očami tak naznačujú aj kvapôčky potu, otlaky a jazvy na tvári. Sestry musia pri práci s pacientami nosiť ochranné prvky (rúška, masky, rukavice, oblek a ďalšie) 24/7 a tie sa na ich koži škaredo otláčajú. Jedna 22-ročná sestra v detskej nemocnici dokonca ukázala svoje ruky, ktoré má od častého umývania zjazvené.

Domov
Zdieľať
Diskusia