Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2020, 14:51
Čas čítania 2:43
Dominik Vetrák

Recenzia: Birds of Prey je sólovým filmom Harley Quinn, ktorý divákovi nemá vôbec čo ponúknuť

Recenzia: Birds of Prey je sólovým filmom Harley Quinn, ktorý divákovi nemá vôbec čo ponúknuť
FILMY A SERIÁLY FILMY 2020
Uložiť Uložené

DCEU má vonku najnovšiu komiksovku. Stojí za návštevu kina?

Už od oznámenia Birds of Prey bolo jasné že nepôjde o najlepší film z prostredia DC. Tvorcovia neskôr oznámili, že sa v ňom neukáže ani Joker, a do réžie posadili Cathy Yan. Okrem celovečerného debutu Dead Pigs a pár kraťasov pritom doteraz nič veľké nenatočila. Potešilo nás aspoň angažovanie Ewana McGregora v role Black Mask.

Príbeh Birds of Prey sa začína nejaký čas po Suicide Squad. Joker sa rozchádza s Harley, ktorá tým stráca svoju imunitu. Polovica Gothamu si na ňu začne brúsiť zuby a ona tak musí nájsť niekoho, kto ju ochráni. Vzhľadom na názov filmu (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) je ale jasné, že neskôr začne premýšľať o samostatnosti.

Zoznam akčných filmov z roku 2020 môžeš nájsť v našej filmovej databáze.

Dostane sa pritom do problémov s policajnou detektívkou Reneé Montoya (Rosie Perez), speváčkou v klube Black Maska, Black Canary (Jurnee Smollett-Bell) a taktiež Huntress (Mary-Elizabeth Winstead), tajomnou lovkyňou mafiánov v Gothame. Záporákom je skvelý Ewan McGregor ako Black Mask, túžiaci po drahokame, ktorý ho má doviesť k veľkému bohatstvu. Ten sa však dostane do rúk tínedžerskej vreckárky Cassandry Cain (Elia Jay Basco) a problémy sa môžu začať. 

Recenzia: Birds of Prey
Zdroj: Warner Bros.

Cesty postáv sa navzájom niekoľkokrát skrížia, až sa vo finále spoja proti desiatkam zločincov z Gothamu proti a samotnému Black Maskovi. Film obsahuje viaceré logické chyby – z nejakého dôvodu si do boja zbrane napríklad donesú len niektorí rozumnejší drsňáci. Scenár filmu ťa o logických nedostatkoch presvedčí každých pár minút. Buď sa na to naladíš, alebo ti to bude kaziť dojem zo sledovania. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia