Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2020, 18:15
Čas čítania 2:28
Tina Hamarova

Nebudeš na voľby doma? Nevadí, vybav si hlasovací preukaz a choď voliť kdekoľvek na Slovensku!

Nebudeš na voľby doma? Nevadí, vybav si hlasovací preukaz a choď voliť kdekoľvek na Slovensku!
Zdroj: TASR/
NEWS
Uložiť Uložené

O hlasovací preukaz môžeš online či poštou požiadať do 10. februára.

Nebudeš počas volieb na svojej trvalej adrese? Zaobstaraj si hlasovací preukaz a môžeš ísť voliť kdekoľvek na Slovensku. Poštou či mailom oň môžeš požiadať ešte zopár dní. 

„Pokiaľ tak chce volič urobiť poštou, 10. februára je posledný deň lehoty na doručenie takejto žiadosti buď mailom alebo listom na obec trvalého pobytu. Na zásielky, ktoré budú zaslané po tejto lehote by nemala obec reagovať - je to z dôvodu ochrany voliča aby mu hlasovací preukaz bol doručený včas,“ povedala pre Refresher hlavná zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie Eva Chmelová. 

Hlasovací preukaz ti príde na tvoju adresu poštou do vlastných rúk
Hlasovací preukaz ti príde na tvoju adresu poštou do vlastných rúk Zdroj: TASR/Milan Drozd

Voliť môžeš kdekoľvek

Ak si nestíhaš skočiť do rodnej obce pre hlasovací preukaz osobne, email, na ktorý máš žiadosť poslať, ti jednoducho pomôžu vyhľadať aplikácie od Slovensko.digital alebo Srdcom doma. Vyplnenie žiadosti zaberie len pár sekúnd a preukaz ti následne príde na akúkoľvek adresu, ktorú uvedieš v žiadosti. Takáto zásielka je do vlastných rúk, takže ak nebudeš doma, keď príde poštár, dodatočne si preukaz vyzdvihneš na najbližšej pošte. 

Domov
Zdieľať
Diskusia