Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2020, 8:00
Čas čítania 3:07
Dominik Vetrák

5 hercov, ktorí na natáčaní filmu ublížili svojim kolegom alebo ich vážne zranili

FILMY A SERIÁLY ZRANENIA
Uložiť Uložené

Nehody sa stávajú, aj keď si štáb dáva na všetko pozor.

Natáčanie filmov býva odjakživa predmetom bezpečnostných pravidiel a rôznych skúšok ochrany zdravia nielen hercov, ale i kaskadérov a členov samotného štábu. Aj napriek všetkým opatreniam sa ale nedá predísť nešťastným náhodám a každému možnému problému.

Niekedy si za zranenia na natáčaní môžu herci sami, inokedy im ich spôsobia kolegovia priamo počas spoločných scén. Dnes sa pozrieme na 5 takýchto prípadov. 

Gianni Russo a James Caan – Godfather

Godfather, výnimočné filmové spracovanie geniálnej knihy od Maria Puza, je samo o sebe nesmierne agresívnym filmom plným bolesti, zranení a smrti, nehovoriac o ďalších 2 pokračovaniach. V jednotke si násilia užil dostatok najmä Sonny.

Ešte predtým, než ho rozstrieľali na franforce, sa postaral o to, aby sa Carlo už viac jeho sestry nedotkol. Carlo ju totiž bil, čo Sonny už nezvládal tolerovať a pekne si ho podal. 

James Caan to pri tejto bitke neprehnal. Bohužiaľ, Gianni Russo mal veľkú smolu. Smetné koše mali jeho pád cez zábradlie stlmiť, no ešte viac mu ublížili. Následkom pádu si zlomil rebrá a utrpel zlomeninu ramena. Herec scénu aj tak dohral a nechal Jamesa, aby ho na zemi dokopal. Iste, nešlo o skutočné kopance s plnou silou, no skúste sa niekoho so zlomenými rebrami čo i len dotknúť. Gianni sa pritom nechal kopať a mlátiť. 

Halle Berry a Robert Downey Jr. – Gothika

Halle Berry nemá na natáčaniach filmov šťastie. Pri Cloud Atlas si zlomila nohu, pri Catwoman si poranila hlavu, niečo si spravila aj s okom, a to pri natáčaní bondovky Die Another Day, no pri The Call ju počas nárazu „vyplo“. Potom tu ešte máme Gothika, kde si zranenie nezavinila sama. 

Domov
Zdieľať
Diskusia