Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2020, 13:26
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

Škoda láka na novú Octaviu RS. Prvýkrát v histórii príde ako plug-in hybrid

Škoda láka na novú Octaviu RS. Prvýkrát v histórii príde ako plug-in hybrid
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/skoda-teases-first-sketches-of-all-new-octavia-rs-iv/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Hybridná verzia bude prvá, ktorú česká značka predstaví.

Ženevský autosalón bude miestom, kde Škoda predstaví dva nové deriváty Octavie s poradovým číslom 4. Konkrétne ide o outdoorovú verziu Scout, ktorá bude vôbec poprvýkrát dostupná aj s pohonom výhradne predných kolies a športovo strihnutý variant RS. Jeho finálnu podobu sme síce vďaka úniku spoznali už koncom januára, v uplynulých hodinách ale samotná značka naservírovala prvé oficiálne vizualizácie. 

Tie viac-menej potvrdzujú to, čo sme mali možnosť vidieť nedávno, je teda jasné, že išlo l

o skutočný únik. Verzia RS tak dostane ostro tvarované nárazníky – vpredu s väčšími otvormi, zatiaľ čo vzadu nebudú chýbať dve chrómové podlhovasté koncovky výfuku. Čierna maska, kryty spätných zrkadiel a okenných líšt budú pravdepodobne za príplatok. O obutie sa postarajú 18" až 19" disky.

Škoda láka na novú Octaviu RS. Prvýkrát v histórii príde ako plug-in hybrid
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Zaujímavosťou je, že v Ženeve pravdepodobne nepredstavia štandardné RS verzie, teda s motorom TSI, respektíve TDI, ale len úplne nový variant RS iV. Presne po 20. rokoch existencie Octavie RS tak ponuku Škoda rozšíri o plug-in hybridný variant s celkovým výkonom sústavy na úrovni 180 kW / 245 koní.

Odporúčané
Zabudni na SUV! Prevetrali sme novú geniálnu alternatívu od Audi (test) Zabudni na SUV! Prevetrali sme novú geniálnu alternatívu od Audi (test) 3. februára 2020, 14:25

To je zatiaľ jediné, čo automobilka oficiálne potvrdila, my už ale vzhľadom ku koncernovej technike vieme, že o pohon sa bude starať agregát 1.4 TSI v kombinácii s elektromotorom. Technika bude spárovaná so 6-stupňovým DSG a batériou s kapacitou 13 kWh – na čisto elektrický pohon má elektrifikovaná Octavia RS zvládnuť absolvovať približne 50 km.

Konvenčné motorizácie modelu Octavia RS, teda 2.0 TSI s výkonom 180 kW / 245 koní a 2.0 TDI s výkonom 147 kW / 200 koní, do ponuky zaradia neskôr.

Domov
Zdieľať
Diskusia