Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2020, 22:25
Čas čítania 4:35
Viktor Kniš

Ak príde vojna, desaťtisíce Slovákov nebudú bojovať. Ako odmietnuť výkonu mimoriadnej služby? (To najlepšie z Refresheru)

REFRESHER KOBE BRYANT
Uložiť Uložené

Okrem koronavírusu a Kobeho Bryanta sme sa venovali ďalším dôležitým témam, pripravili sme niekoľko rozhovorov a reportáží.

Pred týždňom nás navždy opustil jeden z najlepších basketbalistov planéty, ktorý so svojou dcérou a ďalšími 7 ľuďmi zahynul pri páde helikoptéry neďaleko Los Angeles. Kobemu Bryantovi sme preto venovali priestor, aby sme si uctili jeho pamiatku a pripomenuli jeho kariéru, tragická situácia však vyplavila aj niekoľko ďalších tém.

Svet zároveň upiera zrak na Čínu, odkiaľ sa koronavírus šíri  už aj do krajín Európskej únie vrátane Slovenska. Okrem toho Británia definitívne spečatila odchod z EÚ, a tak sme v článkoch spracovali aj túto tému, aby si sa dozvedel, čo Brexit znamená pre nás a ako sa nás môže dotknúť. 

Tvorili sme rozhovory so zaujímavými Slovákmi, testovali sme mrazené pizze a prišli sme na to, čo obnáša práca koordinátora intimity. 

Ako sa vyhnúť prípadnej vojne

 Donald Trump dal 3. januára pokyn zabiť vplyvného iránskeho generála Kaséma Solejmáního. Na druhý deň sa celý svet zobudil do rušného rána. Čo tento útok znamená? Koho to ovplyvní? Bude vojna? Strach z nej má mnoho mileniálov, dokonca sa boja jadrového útoku. Vyplýva to z prieskumu, ktorý bol súčasťou správy Medzinárodného výboru Červeného kríža.

Odporúčané
Čo všetko prežil Kobe Bryant? Rasizmus v rodine, ale aj rapovú kariéru Čo všetko prežil Kobe Bryant? Rasizmus v rodine, ale aj rapovú kariéru 30. januára 2020, 17:39

Na tému sme sa pozreli detailnejšie, aby sme našli odpovede na otázky, ako a dokedy môžeš odmietnuť nasadenie v boji, čo by si musel v prípadnom vojnovom konflikte potom robiť a koľko ľudí už odmietlo bojové nasadenie. Zároveň sme sa pozreli na to, kedy sa tieto počty rapídne zvýšili a dozvieš sa, či hrozí na Slovensku znovuzavedenie povinnej vojenskej služby.

Domov
Zdieľať
Diskusia