Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2020, 16:03
Čas čítania 0:46
Daniel Mikolášik

Donalda Trumpa obviňuje zo znásilnenia známa novinárka. Dôkazom majú byť šaty s jeho DNA

NEWS DONALD TRUMP ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Obeť, ktorú mal sexuálne zneužiť v skúšobnej kabínke luxusného obchodu, vraj nie je jeho typ.

Americký prezident Donald Trump čelí vážnemu obvineniu. Popredná novinárka a publicistka E. Jean Carroll tvrdí, že ju mal v polovici 90. rokov vtedajší americký obchodný magnát napadnúť a sexuálne zneužiť. Dôkazom sú šaty, ktoré mala vtedy na sebe a doteraz ich má odložené.

Odporúčané
Trump tvrdí, že práve on mal získať minuloročnú Nobelovu cenu za mier. Spochybňuje jej skutočného víťaza Trump tvrdí, že práve on mal získať minuloročnú Nobelovu cenu za mier. Spochybňuje jej skutočného víťaza 10. januára 2020, 21:20

Ako informuje New York Times, Caroll od prezidenta Spojených štátov požaduje vzorku DNA na porovnanie s genetickým materiálom, ktorý sa nachádza na jej čiernych šatách. 76-ročná údajná obeť, ktorá už niekoľko rokov píše pre známy módny časopis Elle, spoločne s právničkou Robertou A. Kaplan požadujú, aby Trump zaslal svoju vzorku DNA najneskôr do 2. marca.

Donald Trump je obvinený zo znásilnenia známej novinárky. Dôkazom majú byť šaty s jeho DNA
Zdroj: TASR/AP

Prezidentova právnička Lawrence S. Rosen, ktorá ho v tomto prípade zastupuje, bezodkladne na žiadosť neodpovedala. Trump mal publicistku znásilniť pred viac ako 20 rokmi v skúšobnej kabínke luxusného obchodného domu Bergdorf Goodman, ktorý sa nachádza na Piatej avenue v New Yorku.

Celý akt sa mal odohrať v prezliekacej kabínke v rámci predajne. Donald Trump ženu vraj požiadal o radu pri nákupe spodnej bielizne a následne ju sexuálne zneužil.

Trump pritom už minulý rok toto obvinenie poprel, uviedol, že Caroll klame a dodal, že vôbec „nie je jeho typ.“ Novinárka ho kvôli tomu zažalovala za ublíženie na cti v súvislosti s popieraním tohto činu. Vraj jej prezident poškodil povesť a kariéru. 

Späť
Zdieľať
Diskusia