Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2020, 15:06
Čas čítania 0:42
Tina Hamarova

Električka bude premávať už aj v Dúbravke. Primátor Vallo vybabral s vlastníkmi pozemkov pod meniarňou

NEWS BRATISLAVA MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

Dobrá správa pre bratislavskú Dúbravku.

Primátor Matúš Vallo konečne doriešil zapeklitú situáciu s obnovou eletričkovej trate do Dúbravky. Pôvodne mala byť rekonštrukcia hotová už v decembri minulého roka. 

Električka bude premávať už aj v Dúbravke. Primátor Vallo vypiekol s vlastníkmi pozemkov pod meniarňou
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Kolaudáciu celej trate zabrzdil nečakaný spor o vstup na pozemky pod meniarňou v Dolných Krčacoch. Technici v nej potrebovali vymeniť napájanie na vedenie pre električkovú trať, skupina vlastníkov pozemkov im v tom však fyzicky bránila. Jedeným z vlastníkov bol aj podnikateľ s pozemkami Branislav Božek, ktorý má prepojenia s Marianom Kočnerom. Podľa denníka SME ich vzájomnú komunikáciu potvrdzujú aj správy z aplikácie WhatsApp, ktoré polícia zaistila v Kočnerom iPhone.

Mesto napadlo konanie vlastníkov na súde, ktorý podľa rozhodol, že tam musia robotníkov pustiť minimálne zo zadnej časti. Primátor Vallo s robotníkmi to využili situáciu a rýchlo zabezpečili vstup do meniarne cez okno.

„Po komplikáciách a zdržaniach, ktoré sprevádzali práce na modernizácii Dúbravsko-karloveskej radiály som rád, že môžem oznámiť, že v týždni po 17. februári bude premávka električky do Dúbravky spustená,“ napísal Matúš Vallo na facebooku. 

„V súčasnosti je ešte potrebné dokončiť povinné administratívne procesy, vrátane udelenia súhlasu Bratislavskej župy na predčasné užívanie trate. Tieto očakávame v nasledujúcich dvoch týždňoch,“ doplnil Vallo.

Odporúčané
V Bratislave pribudne 10 000 nových stromov a kríkov, zaviazal sa primátor Matúš Vallo V Bratislave pribudne 10 000 nových stromov a kríkov, zaviazal sa primátor Matúš Vallo 9. júla 2019, 14:34
Späť
Zdieľať
Diskusia