Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. januára 2020, 21:27
Čas čítania 0:31
Tina Hamarova

Čínska youtuberka sa ospravedlnila za video, na ktorom je netopiera. Práve takáto pochúťka je pravdepodobne zdrojom koronavírusu

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Tri roky staré video sa opätovne začalo šíriť po sociálnych sieťach po tom, čo vedci potvrdili, že smrtiaci koronavírus pochádza z hada alebo netopiera.

Čínska youtuberka Wang Mengyun v roku 2016 uverejnila na svojom kanáli video, na ktorom si vychutnáva delikatesu ostrova Macau – netopieriu polievku. Detailne popisuje, ako netopierovi obtrháva krídla a na konci ho roztrhne na polovicu a zje časti z jeho vnútra.

Video sa opätovne začalo šíriť po internete, po tom, čo vedci potvrdili, že aj smrteľný koronavírus pochádza práve z netopierov alebo hadov, ktoré sa predávali na čínskom trhu.

Youtuberka vo videu popisuje, že polievka je „veľmi dobrá s ovocnou príchuťou. Má v sebe veľa živín.“ Za video dostala posledný týždeň niekoľko nenávistných správ a mailov, preto sa na čínskej sociánej sieti Weibo oficiálne ospravedlnila.

„V máji 2016 som netušila, že takýto vírus môže existovať. Videom som chcela len priblížiť kultúru a tradície miestnych ľudí. Prepáčte všetci, nemala by som jesť netopiere.“ Video na sociálnej sieti už nie je.

Domov
Zdieľať
Diskusia