Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2020, 14:41
Čas čítania 1:02
Dominik Vetrák

Masaker v Blavikene sa natáčal na jeden záber. Henry Cavill sa bil s polovičným mečom, ktorý dorobili vďaka CGI

FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Henry Cavill v 6-minútovom videu vysvetľuje, ako prebiehalo natáčanie masakru v Blavikene.

Zaklínač sa môže pýšiť skvelými súbojmi kombinujúcimi náročnú kaskadérsku prácu, prepracované choreografie a fantasy prvky vytvorené skrz počítačové efekty. Čerešničkou na torte bola hneď prvá epizóda s Renfri a jej kumpánmi.

Každý čitateľ kníh sa na epizódu veľmi tešil, keďže obsahuje úžasný stret Geralta s ňou a jej kumpánmi. Boli sme zvedaví, ako tvorcovia prenesú tieto scény z papiera na kameru, no a vôbec nesklamali. Scény najprv koordinoval Vladimír Furdík, no prišli dotáčky, ktorých sa chopil Wolfgang Stegeman.

Pod jeho krídlami vznikla finálna verzia boju v Blavikene. Na tú sa dnes môžeme pozrieť očami Henryho Cavilla ako Geralta z Rivie, z ktorého sa v ten deň stal Butcher of Blaviken, teda mäsiar z Blavikenu. Pomenovanie vzhľadom na Geraltov rýchly proces s bojovníkmi sedí, no nie je zaslúžené. Geralt sa len bránil a prišiel životy zachraňovať, ale taký už je svet Zaklínača.

Odporúčané
2. séria Zaklínača sa bude údajne vo veľkom natáčať aj na Slovensku 2. séria Zaklínača sa bude údajne vo veľkom natáčať aj na Slovensku 23. januára 2020, 14:16


Vo videu nižšie Henry hovorí o tom, aké náročné bolo natočenie tejto scény a prečo bolo najlepšie natočiť ju na jeden záber miesto strihu viacerých. Aj keď to znamenalo, že sa proces niekoľkonásobne sťaží.

Domov
Zdieľať
Diskusia