Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2020, 21:03
Čas čítania 0:41
Tímea Krauszová

Časozberné video ukazuje, akou rýchlosťou stavajú nemocnicu pre pacientov s koronavírusom, po štyroch dňoch už majú základy

NEWS ČÍNA
Uložiť Uložené

Do nemocnice chcú prvých pacientov prijať už 3. februára.

Čínsky vírus, ktorého epicentrom je mesto Wu-chan, si podľa CNN už vyžiadal 80 životov, takmer 2800 ľudí po celom svete je nakazených. Ťažká technika v počte 35 bagrov a 10 buldozérov, ako aj desiatky robotníkov prišli na stavenisko ešte vo štvrtok, 23. januára v noci.

Až štyri štátne firmy zabezpečujú výstavbu prechodnej nemocnice určenej len pre pacientov nakazených koronavírusom, pričom by mala mať minimálne 1000 lôžok. Budovu z prefabrikovaných dosiek chceli dokončiť za menej než sedem dní, prvých pacientov chcú prijímať už budúci pondelok, 3. februára.

Časozberné video, ktoré získal portál Daily Mail, ukazuje, akou závratnou rýchlosťou vyrástli základy nemocnice. Model budovy vytvorili podľa základov krízovej nemocnice, ktorú postavili v Pekingu v roku 2003, keď vyčíňal SARS. Aj tú nemocnicu toho času postavili za týždeň.

Domov
Zdieľať
Diskusia