Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2020, 22:19
Čas čítania 2:17
Tímea Krauszová

Na Tinderi pribudne možnosť zavolať tiesňovú linku, ak sa niečo pokazí

ZAUJÍMAVOSTI ONLINE ZOZNAMKY
Uložiť Uložené

Vedenie firmy chce používateľov počas rande viac chrániť.

Obľúbená aplikácia na zoznamovanie Tinder je ľahký spôsob, ako spoznáš nových ľudí v tvojom okolí. Četovanie a stretnutia s neznámymi ľuďmi však majú svoje úskalia. Ľudia si do profilu môžu napísať všeličo a často im prejdú aj fotky, na ktorých nie sú oni. Pri osobnom rande ťa potom čaká nepríjemné prekvapenie.

Navyše, čo v prípadoch, kedy sa cítiš byť ohrozený a potrebuješ si rýchlo privolať pomoc? Práve na tieto situácie Tinder myslel a v novom update pre používateľov oznámil novinky, ktoré by mali zvýšiť bezpečnosť a dôveryhodnosť apky.

O všetkých novinkách sa budeš môcť dočítať aj v tzv. Safety Center, ktoré bude obsahovať aj užitočné tipy a nástroje na bezpečnejšie zoznamovanie. Najskôr bude k dispozícii Spojenom kráľovstve, Nemecku, Francúzsku a USA a po ukončení testovania to rozšíria. Plánujú tiež personalizovať tipy podľa toho, ako Tinder využívaš.

Safety Center bude obsahovať príručku, tipy a nástroje pre tvoje bezpečie.
Safety Center bude obsahovať príručku, tipy a nástroje pre tvoje bezpečie. Zdroj: Tinder

Overení používatelia

Prvou novinkou je, že ti na profile môže pribudnúť modrá fajka, ktorá znamená, že patríš medzi overených používateľov. Pripomína to modré hviezdičky na Instagrame, avšak tu sa môžeš proaktívne overiť aj sám.

V princípe musíš v reálnom čase nafotiť niekoľko selfie fotiek, na ktorých budeš napodobňovať vopred dané pózy (napríklad musíš žmurknúť ľavým okom). Tieto fotografie potom porovnajú pracovníci Tinderu s tvojím profilom a ak bude všetko sedieť, získaš status overeného používateľa. Využívajú síce aj umelú inteligenciu, nateraz však všetko manuálne overí aj človek. Pre ostatných to bude znamenať, že nie si  podvodník a neklameš o tom, ako vyzeráš.

Odporúčané
Veľmajster Jerry: Humor je vážna vec. Rešpektujem však, že niektorým sa páči Fero Joke a Peter Marcin (Rozhovor) Veľmajster Jerry: Humor je vážna vec. Rešpektujem však, že niektorým sa páči Fero Joke a Peter Marcin (Rozhovor) 23. januára 2020, 18:56

Tejto novinke však musíme vytknúť, že nie je úplne dotiahnutá do konca. Ľudia sa menia: ostrihajú sa, oholia, nechajú si narásť bradu, schudnú či priberú. Najjednoduchšie je tieto zmeny napísať do profilu, no k tomu ťa zatiaľ Tinder neprinúti. Navyše, nie je jasné, či overovanie budeš musieť podstúpiť zakaždým, keď zmeníš fotky v profile, alebo či niekedy jeho platnosť vyprší. Budeme si musieť počkať, kým novinka príde aj do našich končín. Nateraz ju testujú na menšom počte používateľov a mala by byť široko dostupná ešte tento rok.

Autorizácia na Tindri vyžaduje, aby si nahral fotografie podľa predlohy. Tie potom overí počítač aj človek, následne získaš označenie „overený používateľ“.
Autorizácia na Tindri vyžaduje, aby si nahral fotografie podľa predlohy. Tie potom overí počítač aj človek, následne získaš označenie „overený používateľ“. Zdroj: Tinder

Sledovanie tvojho rande a rýchla možnosť privolať pomoc

Tinder sa takisto spája so službou Noonlight, vďaka ktorej by mali byť prvé rande značne bezpečnejšie. Môžeš si tam nahodiť čas a miesto stretnutia, zapísať si meno a tiež povoliť sledovanie polohy GPS, vďaka čomu ťa v prípade potreby ľahko nájdu. Integrácia s Noonlightom bude obsahovať aj možnosť rýchlo vytočiť tiesňovú linku v prípade ohrozenia. Podľa šéfov oboch firiem je to inovatívny spôsob, akým poskytnú bezpečie miliónom používateľov. Nazvali to aj tichým ochrankárom.

V tomto prípade je otázne, akým spôsobom budú spracúvať dáta, ktoré im odovzdáš a či sa s novinkou dočkáme aj šifrovania správ.

Noonlight ťa môže na tvojich rande sprevádzať, ponúka aj možnosť rýchleho volania na tiesňovú linku.
Noonlight ťa môže na tvojich rande sprevádzať, ponúka aj možnosť rýchleho volania na tiesňovú linku. Zdroj: Tinder

Otravuje ťa táto správa?

Napokon Tinder prináša aj užitočný spôsob nahlasovania správ. Pomocou technológií bude aplikácia rozoznávať slová v súkromných správach a pri tých, ktoré by mohli byť nevhodné, sa ťa opýta, či ťa táto správa otravuje. Ak klikneš na áno, budeš mať možnosť nahlásiť ju. Rovnako plánujú pridať aj možnosť zrušiť odoslanie správ, ktoré budú označené za potenciálne rušivé.

Praktický spôsob nahlasovania priamo v správach je síce krokom vpred, znamená to však ešte väčšie narušenie súkromia a čítanie všetkého, čo si budeš so svojimi zhodami písať. Žeby bola strata súkromia naozaj krokom k bezpečnejšiemu modernému randeniu?

Domov
Zdieľať
Diskusia