Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2020, 12:37
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

V Austrálii sa zrútilo hasičské lietadlo, o život prišli traja ľudia. Úrady pripisujú nehodu aktuálnym požiarom

NEWS AUSTRÁLIA LIETADLO
Uložiť Uložené

K tragickej nehode sa vyjadrila aj premiérka Nového Južného Walesu, štátu, ktorý je požiarmi zasiahnutý najviac.

Južne od hlavného mesta Austrálie Canberra sa zrútil letecký tanker, ktorým hasili lesné požiare sužujúce krajinu. Haváriu lietadla neprežili tri osoby amerického pôvodu. Išlo o lietadlo typu C-130 Hercules patriace americkej spoločnosti Coulson Aviation.

Ako informuje The New York Times, záchranári v troskách lietadla nenašli nikoho živého. Počet obetí ako aj samotnú nehodu potvrdila tiež premiérka Nového Južného Walesu Gladys Berejiklian. Letecký tanker havaroval v zasnežených horách asi 70 kilometrov od Canberry.

Odporúčané
Dobrovoľný hasič v Austrálii: Bol som ochotný stratiť svoj dom pri záchrane domov iných ľudí (Rozhovor) Dobrovoľný hasič v Austrálii: Bol som ochotný stratiť svoj dom pri záchrane domov iných ľudí (Rozhovor) 8. januára 2020, 9:46

Austrálska polícia aj úrad pre bezpečnosť pripisujú nehodu aktuálnym požiarom. V hlavnom meste kvôli nim dokonca uzatvorili letisko pre prípad, že by sa oheň dostal aj tam. Úrady tiež vyzvali ľudí žijúcich na predmestiach, aby sa ukryli alebo úplne opustili domovy.

Obete boli okamžite identifikované. Shane Fitzsimmons, komisár z hasičského zboru uviedol, že sa na palube nachádzali skúsení hasiči. „Naše srdcia sú so všetkými pozostalými, ktorí sa trápia stratou troch pozoruhodných a veľmi rešpektovaných hasičov, ktorí svojej práci odovzdali niekoľko desaťročí svojho života,“ vyjadril úctu na tlačovej konferencii.

Domov
Zdieľať
Diskusia