Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2020, 16:34
Čas čítania 1:22
Jakub Paulík

Dobroslava Trnku naďalej vyšetrujú, polícia a prokuratúra neboli v jeho prípade dostatočne skoordinované, tvrdí prezidentka

NEWS DOBROSLAV TRNKA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Čaputová, Lučanský a Čižnár verejnosti objasňujú prípad Dobroslava Trnku.

Prezidentka Zuzana Čaputová si po prepustení bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku, ktorý bol predtým zadržaný a obvinený z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, predvolala policajného prezidenta Milana Lučanského a generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Verejnosť sa totiž podľa nej potrebovala dozvedieť presnejšie informácie o tom, čo sa vlastne stalo.

Čaputová sa preto na začiatku vyhlásenia vyjadrila k tomu, prečo sa s menovanou dvojicou v prvom rade stretla. „Pred vyše rokom boli získané nahrávky, z ktorých vyplýva, že bývalý generálny prokurátor prijímal pokyny od osoby dnes obžalovanej zo spáchania trestných činov (poznámka redakcie – reč je o Marianovi Kočnerovi). Následné zistenia polície smerovali k tomu, že bývalý generálny prokurátor mal zadržiavať dôkazy a poskytovať nezákonnú podporu v ďalších kauzách,“ prehlásila.

Domov
Zdieľať
Diskusia