Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. januára 2020, 6:55
Čas čítania 0:44
Jakub Paulík

Zvieratá v sudánskej zoo trpia hladom. Niektoré stratili dve tretiny svojej hmotnosti

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zohnať potravu pre levov má byť údajne veľmi náročné.

Fotografie na zvieratá z Al-Qureshi Park v hlavnom meste Sudánu Chartúm sú skutočne hrozivé. Za iných podmienok majestátnym levom a leviciam, na fotkách doslova trčia rebrá.

Keď som videl tieto levy v zoo, bol som otrasený... ich kosti vyčnievajú z kože. Vyzývam zainteresované osoby a inštitúcie, aby im pomohli,“ cituje slová autora záberov Osmana Saliho Lad Bible.

Vo svojom statuse na Facebooku neskôr informoval o úmrtí jednej z levíc. Populácia afrických levov od roku 1993 do roku 2014 klesla o 43 %. Momentálne ich na svete žije približne 20 000.

Odporúčané
Šéf cirkusu Aleš: Ochranárov zvierat k nám pozývame, ale oni nechcú prísť. Aj tak vyhlasujú, že ich týrame Šéf cirkusu Aleš: Ochranárov zvierat k nám pozývame, ale oni nechcú prísť. Aj tak vyhlasujú, že ich týrame 25. júla 2019, 16:34

Zdravotníci a zamestnanci zoo tvrdia, že sa podmienky pre levy v posledných týždňoch mimoriadne zhoršili. Niektoré zo zvierat stratili až dve tretiny svojej pôvodnej hmotnosti.

Podľa manažéra zoo sa potrava pre levy získava iba veľmi ťažko, často musia zamestnanci Al-Qureshi Park platiť ich stravu z vlastného vrecka. Zvieratá majú okrem podvýživy trpieť taktiež vážnymi ochoreniami

Salih však pred niekoľkými dňami informoval, že zvieratám konečne doviezli čerstvé mäso, ktorým prispeli viacerí darcovia. Organizácia na ochranu zvierat FOUR PAWS International by sa navyše vďaka medializácii mala v najbližšej dobe postarať o rehabilitáciu zvierat vo viacerých parkoch so zvieratami, vrátane Al-Qureshi.

Zvieratá v sudánskej zoo trpia hladom. Jedna z levíc nedávno zomrela
Zdroj: Osman Sali / Facebook

Zvieratám je podľa videa čoraz lepšie

Domov
Zdieľať
Diskusia