Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2020, 6:53
Čas čítania 0:51
Vl Mi

Ako dvojročný čítal knihy, teraz ho ako trojročného prijala Mensa. Mladý génius má IQ 142

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA
Uložiť Uložené

Svoje prvé slová povedal, keď mal len 7 mesiacov.

Rodičia si mysleli, že je normálne, keď ich dieťa povedalo prvé slová, už keď malo 7 mesiacov. Predtým s tým nemali skúsenosti, a tak tomu nevenovali veľkú pozornosť. Keď však ako dvojročný začal čítať knihy, začali si uvedomovať, že ich syn je nesmierne nadaný, píše Metro.

Muhammad Haryz Nadzim má dnes už 3 roky a do svojich radov ho prijala Mensa, nezisková organizácia združujúca nadpriemerne inteligentných ľudí.

Rodina žije v Anglicku, konkrétne v Durhame. Rodičia Anira a Mohd sú obaja inžinieri, chlapec mal teda dobrý základ na to, aby sa z neho stal rozumný muž. Svojou neskutočnou bystrosťou a inteligenciou však prekvapil aj ich. 

Vravia, že je rovnaký ako jeho rovesníci. Rád sa hrá, maľuje, šantí sa. Na prvý pohľad by málokto tušil, že je nesmierne nadaný. V testoch dosiahol IQ 142, patrí teda medzi najinteligentnejších ľudí na svete. Na testy dohliadala psychologička Lyn Kendallová, špecializuje sa na nadané deti.

Odporúčané
NASA ocenila ďalšiu snímku zasneženej Oravy s meteorickým rojom v pozadí. Stala sa fotografiou dňa NASA ocenila ďalšiu snímku zasneženej Oravy s meteorickým rojom v pozadí. Stala sa fotografiou dňa 20. januára 2020, 12:32

Haryz bude najmladším členom Mensy, momentálne čaká na vybavenie dokumentov. Nadaný chlapec má na Youtube aj svoj kanál, doposiaľ pridal len tri videá, posledné pred približne 7 mesiacmi. 

Rodičia na svojho syna nechcú tlačiť a ani mu odoprieť prirodzené detstvo. Sú šťastní, že sa ich syn dostal do Mensy, no nebudú na neho prísni. Chcú, aby robil to, čo ho bude baviť a v tom ho budú aj podporovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia