Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2020, 17:03
Čas čítania 0:58
Vl Mi

Dedkovi vypadlo z okna ročné dievčatko z výšky 50 metrov a zomrelo. Videozáznam zachytáva momenty pred pádom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Len 18-mesačná Chloe vypadla dedkovi z okna. Muž tvrdil, že chýbalo na okne sklo, záznam však zachytáva, že musel o otvorenom okne vedieť.

Na výletnej lodi Freedom of the Seas sa minulý rok v lete stala tragédia, pri ktorej prišlo o život malé dievčatko. Len 18-mesačná Chloe Wiegand vypadla z okna z približne 50-metrovej výšky priamo na betónové mólo. Malo sa tak stať po tom, čo sa dedkovi Sal Anellovi vyšmykla z rúk, keď ju postavil na rímsu.

Druhá verzia nešťastia hovorí o tom, že na okne chýbalo sklo a Chloe prepadla cez voľný priestor. Bola vraj zvyknutá pozerať na svojho brata cez plexisklo, keď hral hokej. Chcela sa teda oprieť o okno. 

Podľa právnika rodiny je tak na vine spoločnosť Royal Carribean Cruises. Spoločnosť dlho neposkytla kamerový záznam, ktorý by dokázal, na koho strane je pravda. 

Odporúčané
Škótsky sériový vrah, ktorého nikdy nenašli. Obeťami boli vydaté mladé ženy, citoval Bibliu, znásilnil ich a za trest zaškrtil Škótsky sériový vrah, ktorého nikdy nenašli. Obeťami boli vydaté mladé ženy, citoval Bibliu, znásilnil ich a za trest zaškrtil 18. januára 2020, 15:54

Pred dvomi dňami však viaceré médiá vrátane NBC zverejnili videozáznam osudného momentu, ktoré poskytla spomínaná spoločnosť. Z neho vyplýva, že starý otec dievčatka vedel, že okno bolo otvorené, keď tam Chloe postavil. Royal Carribean Cruises preto požiadala federálny súd, aby zrušil obvinenie.

Rodina Anella argumentuje tým, že je dedko farboslepý a nemohol vidieť, že je okno otvorené. Spoločnosť to popiera a tvrdí, že záznam z bezpečnostného videa dokazuje, že Anello musel vedieť, že je okno otvorené predtým, ako Chloe postavil na rímsu. „Pretože sa pán Anello sám naklonil z okna, bol si dobre vedomý, že okno je otvorené,“ cituje NBC spoločnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia