Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2020, 14:55
Čas čítania 0:48
Daniel Mikolášik

V čínskom zábavnom parku zhodili prasa na lane z 68-metrovej veže. Zvrátený bungee jumping rieši aj PETA

NEWS
Uložiť Uložené

Park je teraz terčom kritiky.

V čínskom zábavnom parku v meste Čonging sa rozhodli zaujať návštevníkov skutočne zvrátenou atrakciou. Bezbranné prasa zhodili na pružnom lane z 68-metrovej veže v rámci aktivity známej ako bungee jumping. Vedenie týmto spôsobom chcelo nalákať turistov a spopularizovať novú atrakciu, avšak dosť nešťastným spôsobom.

Odporúčané
Zakrvavené a roztrhané telo ovečky symbolizovalo protest aktivistov PETA proti priemyslu s vlnou Zakrvavené a roztrhané telo ovečky symbolizovalo protest aktivistov PETA proti priemyslu s vlnou 13. júna 2019, 14:44

Ako informuje stanica BBC, záznam „kaskadérskeho kúsku“ okamžite spustil vlnu pobúrenia. Ľudia na sociálnych sieťach totiž neverili vlastným očiam a okamžite odsúdili praktiky zábavného parku, ktorý je teraz terčom kritiky.

Na videu je vidieť, ako prasa zaviazané o tyč najprv nesú dvaja muži na vrchol veže, neskôr ho priviažu o bungee lano a zhodia z mohutnej výšky. V niektorých záberoch je dokonca počuť, ako bezbranné zviera kvíli

Ľudia vo svojich statusoch a komentároch pod videom kritikou rozhodne nešetrili. Park sa k celej veci už stihol vyjadriť. Vedenie tvrdí, že kritiku prijíma. „Úprimne prijímame kritiku a rady od ľudí na internete a ospravedlňujeme sa verejnosti. Zlepšíme náš marketing, aby sme návštevníkom poskytli lepšie služby,“ píše sa vo vyhlásení zábavného parku.

Sadistické zaobchádzanie so živým tvorom odsúdila aj známa organizácia PETA, ktorá bojuje za práva zvierat. Čin označila za „týranie zvierat v najhoršej podobe". „Ošípané predsa zažívajú bolesť a strach rovnako ako ľudia. Toto nechutné PR by malo byť nezákonné,“ povedal pre BBC Jason Baker, jeden z viceprezidentov PETA.

Domov
Zdieľať
Diskusia