Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2020, 18:08
Čas čítania 0:42
Tina Hamarova

Lupič storočia. Na maskovanie si nasadil na hlavu obliečku na vankúš, cez ktorú nevidel

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Z miesta činu sa neponáhľal. Svedok ho videl ako pomaly kráča a hladká psov.

47-ročný Matthew Davies sa v septembri minulého roka rozhodol vylúpiť banku v škótskom meste Dunfermline. Namiesto kukly si na hlavu nasadil obliečku na vankúš, aby ho nikto nespoznal, a so sekáčikom na mäso ako zbraňou vbehol dnu. Neuvedomil si však jednu dôležitú vec.  Bez vystrihnutých dier na oči nič nevidel. 

Vylúpená pobočka Royal Bank of Scotland v Dunfermline
Vylúpená pobočka Royal Bank of Scotland v Dunfermline Zdroj: Google Maps

Obliečku na hlave si musel niekoľkokrát vyhnúť a tak mu plán s utajením identity úplne nevyšiel. Aj napriek tomu v banke ukradol hotovosť v hodnote približne 2 300 eur a utiekol von. Svedok, ktorý ho sledoval, v piatok na súde povedal, že sa Davies s útekom príliš neponáhľal. Počas príjemnej prechádzky sa dokonca zastavil, aby pohladkal psa. 

Odporúčané
Kradli ako cez kopirák: Včerajšia krádež šperkov za 500-tisíc eur v Bory mall pripomína podobnú z roku 2010 v Auparku Kradli ako cez kopirák: Včerajšia krádež šperkov za 500-tisíc eur v Bory mall pripomína podobnú z roku 2010 v Auparku 3. novembra 2019, 12:25


Muž sa k činu priznal na súde v Glasgowe
Muž sa k činu priznal na súde v Glasgowe Zdroj: Google Maps

„Urobil chybu, že si na obliečke nevystrihol diery na oči,“ vyhlásil v piatok podľa The Independent prokurátor Stewart Ronnie na súdnom pojednávaní v Glasgowe . Muž sa k činu nakoniec priznal. Jeho obhajca Kevin McCallum pre Daily Records skonštatoval, že celý prípad mal „značne nezvyčajné okolnosti.“  Verdikt trestu by mu mal sudca ozámiť o mesiac.

Domov
Zdieľať
Diskusia