Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2020, 9:16
Čas čítania 0:44
Tina Hamarova

Harry a Meghan už nesmú používať tituly „kráľovská výsosť“. S kráľovnou uzavreli dohodu

NEWS
Uložiť Uložené

O nových vzťahoch rozhodol Buckinghamský palác. Kráľovná píše, že aj tak budú vždy súčasťou rodiny.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan už nebudú viac používať tituly „kráľovská výsosť“. Nebudú tiež dostávať verejné peniaze. Novú dohodu o vzťahoch medzi princom Harrym a kráľovskou rodinou dnes oznámil Buckinghamský palác. Do platnosti vojde na jar tohto roku. Dvojica chce tiež vrátiť približne 2,8 milióna eur, za ktoré si nedávno dali renovovať dom pri hrade Windsor. Osobný list s vysvetlením poslala aj kráľovná.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on


„Som rada, že po niekoľkých mesiacoch rozhovorov sme spoločne našli pre môjho vnuka a jeho rodinu konštruktívnu cestu vpred. Harry, Meghan a Archie budú vždy milovanými členmi mojej rodiny,“ uviedla v liste kráľovná Alžbeta II. „Chcem sa im tiež poďakovať za oddanú prácu naprieč krajinou a celým Commonwealthom a som obzvlášť hrdá na to, ako sa Meghan rýchlo stala súčasťou rodiny.“

 

Harry a Meghan sa chcú stiahnuť z „kráľovskej scény“
Harry a Meghan sa chcú stiahnuť z „kráľovskej scény“ Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein

Buckinghamský palác vo svojom oznámení neuviedol, či bude mať mladý pár aj naďalej ochranku. 

Odporúčané
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sa vzdávajú povinností členov kráľovskej rodiny Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sa vzdávajú povinností členov kráľovskej rodiny 9. januára 2020, 7:30


Sled udalostí sa spustil potom, čo Harry a Meghan začiatkom januára na Instagrame oznámili, že končia s povinnosťami spojenými s ich pozíciou v kráľovskej rodine. Prezradili tiež, že sa chcú sústrediť na charitu a svojho syna vychovávať v Británii aj severnej Amerike.

Domov
Zdieľať
Diskusia