Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2020, 19:31
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová volá po prepustení Trnku na koberček generálneho prokurátora a policajného prezidenta. Trnka šiel rovno do krčmy

NEWS DOBROSLAV TRNKA
Uložiť Uložené

Dobroslav Trnka je už na slobode, jeho prvé kroky mierili do krčmy.

Dnes prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Rastislav Hruška rozhodol, že  nebola naplnená objektívna stránka skutkovej podstaty trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa v prípade Dobroslava Trnku a prepustil ho na slobodu. Podľa Markízy jeho prvé kroky smerovali do krčmy v domovskom Hamuliakove. 

Odporúčané
Dobroslava Trnku prepustili na slobodu. Prokurátor rozhodol, že  nebola naplnená skutková podstata trestného činu Dobroslava Trnku prepustili na slobodu. Prokurátor rozhodol, že nebola naplnená skutková podstata trestného činu 17. januára 2020, 14:16

Prezidentka Zuzana Čaputová si pre prípad bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku predvolá do Prezidentského paláca generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára aj prezidenta Policajného zboru SR Milana Lučanského. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti.


„Všetci sme počuli nahrávky rozhovorov medzi Marianom Kočnerom, Dobroslavom Trnkom a Jánom Počiatkom a to, čoho sme boli svedkami, je v ostrom kontraste s výsledkom postupu orgánov činných v trestnom konaní,“ uviedla a dodala, že ide o spoločensky veľmi závažný prípad. Podľa prezidentky rozhodnutie prokurátora prepustiť Dobroslava Trnku na slobodu výrazne oslabujú dôveru v spravodlivosť.

Keďže aj vyjadrenie hovorkyne v súvislosti s prepustením bolo vágne, Čaputová sa chce dozvedieť viac.  

 

Domov
Zdieľať
Diskusia