Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2020, 22:05
Čas čítania 0:55
Matej Krajčovič

Hackeri ukradli 70-tisíc fotografií žien z Tinderu. Nie je jasné, čo s nimi plánujú urobiť

TECH HACKERI ONLINE ZOZNAMKY
Uložiť Uložené

V hre je učenie umelej inteligencie na rozpoznávanie tvárí, no mužské profilovky hacknuté neboli.

Zo zoznamovacej apky Tinder uniklo viac než 70-tisíc fotografií žien, ktoré túto službu používajú, informuje Gizmodo

Fotky našla cybernetická jednotka mesta New York, ako kolujú medzi používateľmi na jednom z hackerských internetových fór. Web názov tohto fóra nezverejňuje v snahe chrániť súkromie používateliek.

Našiel sa aj textový súbor s približne 16-tisíc unikátnymi Tinder ID, teda označením profilov. Predpokladá sa preto, že počet zasiahnutých profilov by mohol byť práve 16-tisíc, no väčšina používateliek má na Tinderi, pochopiteľne, viac než jednu svoju fotku. Mužov sa podľa všetkého únik netýka. 

Hackeri ukradli fotografie 70-tisíc žien z Tinderu. Nie je jasné, čo s nimi plánujú urobiť
Hackeri ukradli fotografie 70-tisíc žien z Tinderu. Nie je jasné, čo s nimi plánujú urobiť Zdroj: Tinder.com

Treba pripomenúť, že zoznamovacia apka neumožňuje posielanie fotografií medzi „matchnutými“, teda navzájom chatujúcimi spojenými používateľmi. Ide teda zrejme len o ukradnutie profilových fotiek voľne dostupných pre ktoréhokoľvek používateľa Tinderu v danej lokalite. O intímne fotografie so sexuálnym podtextom by tak, až na pár odvážnych výnimiek, ísť nemalo. 

Nie je však jasné, prečo na fóre takýto obsah koluje. Možno slúži len na potešenie samotných hackerov, no v hre je aj vyhrážanie sa používateľkám alebo generovanie falošných profilov na rôznych iných stránkach. 

Odporúčané
Mladý muž bol unavený z online zoznamiek, vytvoril si preto vlastnú aplikáciu, v ktorej je jediným mužom on Mladý muž bol unavený z online zoznamiek, vytvoril si preto vlastnú aplikáciu, v ktorej je jediným mužom on 27. novembra 2019, 7:32

V súvislosti s masovo populárnou FaceApp, teda apkou, ktorá vlani vyrobila veľa virálnych fotografií, na ktorých si mohol vyzerať staršie, sa spomína aj trénovanie umelej inteligencie na rozpoznávanie tváre. Podopný prípad sa už Tinderu stal v roku 2017.

„Tvrdo pracujeme, aby sme našich členov a ich informácie udržali v bezpečí,“ reagovala hovorkyňa služby. 

Domov
Zdieľať
Diskusia