Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2020, 8:29
Čas čítania 0:51
Vl Mi

Mačky nemajú problém ani s ľudským mäsom. Ohlodali mŕtvolu človeka až na kosť

NEWS
Uložiť Uložené

Mačky sa za mŕtvolami vracali denne.

Mačky sú svojské stvorenia. Niekedy je dokonca ťažké rozoznať, kto koho vlastní – či majiteľ mačku, alebo ona jeho. Sú tak trochu namyslené, vyberavé a predovšetkým roztopašné. Ani po rokoch v jednom byte s mačkou človek niekedy nevie, čo jeho domáce zviera vlastne chce.

Zaujímavé je tiež to, že mačka by ťa podľa všetkého nemala problém zjesť. Dobre, to je prehnané tvrdenie, no najnovšie pozorovanie ukázalo, že mačky nemajú problém s konzumáciou ľudského mäsa. Štúdia bola uverejnená  v časopise Journal of Forensic SciencesSME sa téme venovalo podrobnejšie. 

Odporúčané
Vlastníš mačku? Podľa vedcov je pravdepodobné, že si ateista a nechodíš do kostola Vlastníš mačku? Podľa vedcov je pravdepodobné, že si ateista a nechodíš do kostola 8. januára 2020, 17:33

Na „farmu mŕtvol“ v Colorade, kde sa nachádzajú výskumné stanice a sleduje sa rozklad ľudských tiel, chodili dve divé mačky. Preliezli plot a začali sa kŕmiť pozostatkami ľudských tiel. Prišli pravdepodobne zo skládky odpadu, keďže v blízkosti sa žiadne ľudské obydlie nenachádza.

Mačky nemajú problém ani s ľudským mäsom. Ohlodali mŕtvolu človeka až na kosť
Zdroj: Pixabay/KatinkavomWolfenmond

Kŕmili sa čerstvým ľudským mäsom, ktoré bolo v prvom štádiu rozkladu. Obe žrali mäkké tkanivo, vracali sa každú noc. Jedna z nich dokonca 35 dní za sebou. Ohlodali napríklad mäkké tkanivo na ruke, ramene či na hrudi pozdĺž rezov pitvy. Jedli vždy to isté telo, výskumníci usudzujú, že to je z dôvodu ich vyberavosti – jednoducho im zachutilo.

Ak máš doma teda mačku, skús ju riadne odsledovať. Veď vieš, pre istotu. Aby si sa raz v noci nezobudil na to, že si chce pochutiť na tvojej ruke.

Späť
Zdieľať
Diskusia