Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2020, 18:34
Čas čítania 1:38
Tímea Krauszová

Adele schudla takmer 50 kíl, prijímala iba 1000 kalórií denne, prezradila jej trénerka

HUDBA DIEŤA
Uložiť Uložené

Slávna speváčka to vraj robí kvôli svojmu synčekovi.

Diéta s názvom sirtuínová (sirt food diet) je nový ošiaľ, ktorý sľubuje, že týždenne zhodíš aspoň tri kilá. Je však veľmi prísna. Prvé tri dni smieš zjesť len tisíc kalórií, aj to iba v podobe jedného obeda a dvoch zelených štiav. Neskôr môžeš pridať viac jedál. Pointou je jesť tie správne ingrediencie, vytrvalosť ti vraj zaručene prinesie výsledky.

Na túto diétu naskočilo už viacero celebrít, najnovšie však výsledky sebadisciplíny vidíme na famóznej britskej speváčke Adele, ktorá podľa magazínu People schudla až 45 kíl, vraj pre svojho syna. O jej diéte sme sa dozvedeli vďaka trénerke, ktorá si ju pochvaľuje. Tajomstvo Adelinho chudnutia opisujú v Fox Business.

Zelené šťavy a kalorický deficit

S novou životosprávou Adele úspešne zhodila okolo 45 kíl. Vďačí vraj za to tzv. sirtuínovej diéte, ktorá spočíva v konzumácii jedál, ktoré sú bohaté na sirtuíny: takými sú napríklad kel, hlávkový šalát, kapusta, čučoriedky či brokolica, môže si tiež pochutnať na matcha čaji. Majú za úlohu naštartovať a zefektívniť metabolizmus.

Odporúčané
Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky Ukrajinské dievča vychovali psy: Keď Oxanu našli, nevedela rozprávať, len štekať. Chodila po štyroch a jedla odpadky 13. marca 2024, 16:30

Samotná diéta je pritom veľmi prísna. Prvé tri dni smieš zjesť len tisíc kalórií v podobe dvoch pohárov zelenej šťavy a jedného jedla bohatého na sirtuíny, teda na enzýmy, ktoré ti majú v tvojej ceste za vysnívaným telom pomôcť. Ďalšie štyri dni sa počet tuhých jedál zvýši na dva a dohromady môžeš prijať 1500 kalórií. Neskôr počas diéty môžeš jesť chodov, koľko len chceš, všetky však musia obsahovať veľké množstvo sirtuínov. Do tejto skupiny prekvapivo patrí aj tmavá čokoláda, červené víno alebo káva, nepatrí tam však mäso.

Okrem toho sa odporúča denne cvičiť. Adele si drasticky znížila svoj príjem na tisíc kalórií denne vraj aj preto, že neobľubuje cvičenie, tvrdí podľa Box Jamz jej trénerka Camila Goodis. Podľa nej je až 90 % výsledkom stravy.

Vieme, že tisíc kalórií si je ťažké predstaviť. Zodpovedá to napríklad jednému jedinému Double Big Tasty z mekáča (1022 kcal), 11-12 banánom (približne 89 kcal / 1 banán) či viac ako dvom litrom piva Pilsner Urquell.  Pointou však v tejto diéte nie je len to, koľko toho zješ, ale aj to, čo si naložíš na tanier.

Odporúčané
Miroslav Marček opisoval vraždu Kuciaka a Kušnírovej bez náznaku emócií. Kočner sa usmieval a žmurkal na novinárov (Rozhovor) Miroslav Marček opisoval vraždu Kuciaka a Kušnírovej bez náznaku emócií. Kočner sa usmieval a žmurkal na novinárov (Rozhovor) 16. januára 2020, 17:29

Adele sa do chudnutia pustila kvôli svojmu sedemročnému synčekovi Angelovi, píše Daily Mail. Chce byť pre neho čo najlepšou matkou, čo zahŕňa práve aj zdravú životosprávu a lepšiu starostivosť o svoje telo.

Či jej to s touto drastickou diétou dlhodobo vydrží, je otázne. Po nedávnom rozvode a popri starostlivosti o dieťa môže byť nedostatok živín problém. To, či je diéta zdravá, spochybňujú aj niektorí odborníci na výživu. Nateraz jej však jej nové telo pristane a vyzerá to tak, že je spokojná. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Adele (@adele) on

Domov
Zdieľať
Diskusia