Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2020, 12:46
Čas čítania 0:40
Vl Mi

Po výbuchu v chemickej továrni vymrštilo kus plechu, ktorý zabil muža 2 kilometre od nehody

ZAUJÍMAVOSTI ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené

K výbuchu došlo v závode v Katalánsku.

V Španielsku, konkrétne v regióne Katalánsko, nastal výbuch v chemickej továrni. Explózia bola taká silná, že vymrštila kus oceľového plechu s hmotnosťou tony do vzduchu. Dopadol do bytového domu a zabil jedného človeka, píše Newsweek.

Odporúčané
Maskovaní lupiči chceli vykradnúť obchod s luxusnými hodinkami v Eurovei. Chaoticky tam pobehovali, odišli nakoniec bez lupu Maskovaní lupiči chceli vykradnúť obchod s luxusnými hodinkami v Eurovei. Chaoticky tam pobehovali, odišli nakoniec bez lupu 16. januára 2020, 22:15

K výbuchu došlo v závode  IQOXE v Tarragone v utorok, píše BBC. Továreň vyrába etylénoxid, ten sa používa ako povrchový dezinfekčný prostriedok v nemocniciach, ako aj na výrobu kozmetiky, ide o mimoriadne horľavú organickú zlúčeninu.

K explózii došlo okolo 6:40, následne bolo počuť druhý výbuch. Vznikol požiar, hasiči pracovali celú noc, aby dostali oheň pod kontrolu.

Obeťou výbuchu mal byť Sergio, podľa El Pais oceľová platňa zasiahla byt nad ním, následne ho zasypali ruiny. Hasiči uviedli, že plech bol pravdepodobne uzáverom prístroja na výrobu chemikálií.

Zomrel aj zamestnanec továrne, telo objavili v stredu skoro ráno. Niekoľko ľudí bolo hospitalizovaných s ťažkými popáleninami.

Ľudia žijúci v okolí sa podľa katalánskeho prezidenta Quima Torra nemusia obávať toxicity. „Ľuďom môžeme poslať jasný odkaz, ktorý ich upokojí. Neexistuje žiadna toxická hrozba, a preto ľudia môžu pokračovať vo svojom živote ako obyčajne,“ cituje BBC prezidenta.

Po výbuchu v chemickej továrni vymrštilo do vzduchu kus plechu, ten zabil muža 2 kilometre od nehody
Po výbuchu v chemickej továrni vymrštilo do vzduchu kus plechu, ten zabil muža 2 kilometre od nehody Zdroj: TASR/AP/Alejandro Sancho
Domov
Zdieľať
Diskusia