Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2020, 19:28
Čas čítania 0:42
Vl Mi

Zomrel Christopher Tolkien, syn autora Pána prsteňov

NEWS PÁN PRSTEŇOV
Uložiť Uložené

Mal 95 rokov.

Smutná správa pre fanúšikov Pána prsteňov. Zomrel totiž Christopher Tolkien, syn autora kníh zo sveta Pána prsteňov J. R. R. Tolkiena.  Christopher pokračoval v práci svojho otca po jeho smrti. O jeho úmrtí informovala The Tolkien Society. „Vyjadrujeme najhlbšiu sústrasť Baillie, Simon, Adam, Rachel a celej rodine.“ 

Bol tretím synom J. R. R. Tolkiena a editoval väčšinu diel svojho otca, ktoré boli vydané po jeho smrti. Nakreslil tiež mapu Pána prsteňov, ktoré vyzdobili knihy vydané v 50. rokoch minulého storočia. 

Odporúčané
Skaza Númenoru a predkovia Aragorna. Čo všetko už vieme o seriálovom Pánovi prsteňov? Skaza Númenoru a predkovia Aragorna. Čo všetko už vieme o seriálovom Pánovi prsteňov? 28. decembra 2019, 17:21

J. R. R. Tolkien napísal veľké množstvo prác spojené so Stredozemou, nie všetky stihol dokončiť. Zomrel v roku 1973, po jeho smrti sa do jeho poznámok pustil práve Christopher.

Mal s tým kopu práce, keďže väčšina materiálu bola napísaná rukou. Niekedy dokonca nevedel, čo jeho otec myslel, preto musel hádať. V roku 1977 vydal knihu Silmarillion a okrem nej publikoval aj ďalšie diela zo sveta Pána prsteňov, napríklad História Stredozeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia