Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2020, 19:30
Čas čítania 3:04
Richard Balog

Stroje na peniaze alebo módne domy, ktoré ovládajú odevný priemysel

Stroje na peniaze alebo módne domy, ktoré ovládajú odevný priemysel
Zdroj: Gucci
MÓDA DIOR GUCCI LOUIS VUITTON MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

5 svetoznámych značiek, ktoré sa držia svojich tradícií, ale zároveň určujú trendy a vykazujú dych vyrážajúce zisky.

Módny priemysel je na vrchole. Túto vetu sme síce v článkoch použili už niekoľkokrát, avšak ide o fakt, ktorý stále pretrváva a všetko nasvedčuje tomu, že pokles tržieb firmám nehrozí. Luxusom opradené módne domy sú pre majiteľov doslova stroj na peniaze, čoho dôkazom je umiestnenie Bernarda Arnaulta (LVMH) na 3. priečke medzi najbohatšími ľuďmi sveta.

V rámci dnešného článku sa však zameriame na značky z radov high fashion, ktoré už dlhé desaťročia diktujú trendy a zároveň sú mimoriadne výnosným biznisom. Skĺbiť spomínané aspekty pritom vôbec nie je jednoduché a dokážu to naozaj len tí najlepší.

Nemusíš byť práve odborníkom na módu či obchod, aby si vedel, že v nasledujúcich riadkoch bude určite figurovať Louis Vuitton. Kto ďalší avšak patrí do skupiny, ktorej celková hodnota podľa portálu Business Insider presahuje 80 000 000 000 €?

Gucci

Stroje na peniaze alebo módne domy, ktoré ovládajú odevný priemysel
Zdroj: Gucci

Taliansky módny dom je symbolom luxusu už takmer 100 rokov, počas ktorých zažíval nielen úspechy, ale taktiež množstvo pádov. Inak tomu nebolo ani začiatkom 21. storočia a zlom nastal až s príchodom Alessandra Micheleho. 

Domov
Zdieľať
Diskusia