Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2020, 13:07
Čas čítania 0:47
Matej Krajčovič

Z neba pršal letecký benzín. Lietadlo ho vypúšťalo priamo nad školami v Los Angeles

NEWS LIETADLO USA
Uložiť Uložené

Desiatky ľudí a detí museli ošetriť zdravotníci, sťažovali sa na podráždenie očí a pokožky.

Obyvatelia okrajových častí Los Angeles zažili nepríjemné prekvapenie, informuje AirLive.net. Lietadlo spoločnosti Delta smerujúce do Šanghaja sa totiž krátko po štarte dostalo do problémov a muselo si naplánovať núdzové pristátie.

Tento proces často zahŕňa aj nutnosť vypúšťania paliva, aby sa pristávacia hmostnosť stroja znížila na prípustné limity. Maximálna vzletová hmotnosť totiž býva prakticky vždy oveľa vyššia a v kritických prípadoch nie je čas, aby objem nádrží spotrebovali motory počas letu. 

 Fuel dumping“ obvykle prebieha nad morom a v dostatočnej výške, aby sa palivo stihlo odpariť, no v prípade letu DL89 letecký kerozín dopadal priamo na obyvatreľov mesta. 

Zasiahnuté boli dokonca aj dve základné školy, keďže Boing 777-200ER pred problémami s motorom stihol vystúpať iba do výšky 2 370 metrov. 

Odporúčané
Vlastnú rodinu by sme v ňom letieť nenechali - písali si konštruktéri. Boeing zverejnil internú správu Vlastnú rodinu by sme v ňom letieť nenechali - písali si konštruktéri. Boeing zverejnil internú správu 11. januára 2020, 10:06

Na drobné zranenia ako podráždenie pokožky alebo očí a problémy s dýchaním sa sťažovalo minimálne 17 detí a 6 dospelých, do práce sa teda museli dať hasiči a záchranári. CBS dokonca hovorí až o 60 pacientoch a 6 školách. 

Domov
Zdieľať
Diskusia