Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2020, 19:41
Čas čítania 4:07
Viktor Kniš

5 najdôležitejších momentov z druhého dňa megaprocesu s Kočnerom: Plač rodín zavraždených a Andruskó pod paľbou otázok

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Opäť sme naživo z Pezinka sledovali pokračovanie hlavného pojednávania v prípade zavraždeného novinára a jeho snúbenice.

V utorok pokračoval megaproces v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, z ktorej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Posledný menovaný sa včera priznal a pred súdom podrobne opísal, ako skutok vraždy vykonal a následne sa ospravedlnil z účasti na hlavných pojednávaniach. 

V utorok vypovedali svedkovia, najprv poškodené rodiny novinára a jeho snúbenice a následne expriateľka Miroslava Marčeka. Dopoludnie sa nieslo vo veľmi emotívnej atmosfére, rodičia Jána a Martiny počas výpovedí plakali. Svojim správaním zaujali aj obžalovaní. Zszuzsovej museli priniesť lieky, Kočnerovi sa miestami triasli ruky, snažil sa však pôsobiť pokojným dojmom. 

Po obede vypovedal sprostredkovateľ vraždy Zoltán Andruskó už ako svedok po tom, čo v závere decembra dostal za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka 15 rokov vo väzení. 

Zhrnuli sme 5 najdôležitejších momentov, ktoré sa počas utorkového pojednávania udiali. Proces mapujeme naživo priamo z pojednávania, v nasledujúcich bodoch sa dozvieš, čo sa dnes na súde dialo a čo bude v niektorých prípadoch kľúčové aj pre pokračovanie hlavného pojednávania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia