Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2020, 7:35
Čas čítania 27:22
Viktor Kniš

Záznam z 2. dňa súdu s Kočnerom: Keby Kočner nemal také vzťahy s políciou a Smerom, tak by sa to nestalo, hovorí kľúčový svedok

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

V živej reportáži sledujeme megaproces v prípade dvojnásobnej úkladnej vraždy priamo z Justičnej akadémie v Pezinku.

• Zlatica Kušnírová prezradila, že sa včera jej pohľady s Kočnerom viackrát stretli: „Hovorila som ko**t, hýbala som perami tak, aby mi rozumel“

• Už vypovedali rodičia poškodených – Zlatica Kušnírová, Jozef Kuciak a prokurátor prečítal výpoveď Jany Kuciakovej

• Vypovedal kľúčový svedok Zoltán Andruskó, snažil sa usvedčiť Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú. Otázky mu kládli aj oni

18:50 –  Sudkyňa Ružena Sabová prerušuje hlavné pojednávanie, pokračovať sa bude zajtra od 9:00 a my budeme opäť sledovať prípad priamo z pojednávacej miestnosti v Pezinku prostredníctvom LIVE reportáže. 

18:44 – Alena Zsuzsová požiadala o konanie hlavného pojednávania v jej neprítomnosti na všetky ďalšie dni procesu v januári a februári okrem 22. januára. Taktiež žiada o zrušenie eskorty. Senát jej žiadosť schválil. 

18:35 – Na záver druhého dňa hlavného pojednávania Ružena Sabová ako predsedkyňa senátu číta výpoveď sestry Jána Kuciaka Márie. Z jej výpovede vyplýva, že aj jej púšťal zavraždený novinár nahrávku z telefonátu s Marianom Kočnerom a vedela aj o SMS správe, ktorú podnikateľ poslal Kuciakovi na Vianoce 2017.  „Hneď som si pomyslela, že to bol Kočner,“ spomína sestra Jána Kuciaka na momenty tesne po vražde. 

18:33 – Výpoveď Andruskóa sa skončila, pracovníci ZVJS mu nasadili kuklu a odvedú ho preč z pojednávacej miestnosti. 

18:30 „Svedok Andruskó nemal dôvod klamať, s Kočnerom a Zsuzsovou nemal nikdy žiadny spor, jeho výpoveď potvrdzujú mnohé objektívne dôkazy,“ hovorí advokát Lipšic. Opäť odkazuje na údajnú komunikáciu v Threeme. Zavtipkoval, že Threema dokazuje aj to, ako si Kočner potrpí na gramatiku. Za dôveryhodnú považuje výpoveď Andruskóa aj Roman Kvasnica. 

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

18:28 – Slovo má opäť Marian Kočner. „Pán svedok vypovedal za prísľub nezákonnej dohody s OČTK, čo priznal aj súd, ktorý mu navýšil trest. V priebehu vyšetrovania mal ako obvinený prístup do spisu a podľa vývoja prispôsoboval svoju výpoveď, to si všimol aj vyšetrovateľ,“ číta z papiera Kočner. 

18:20 – Slovo si zobrala Alena Zsuzsová. Hovorí, že bude veľmi stručná. Začala konkretizovať niektoré rozpory vo výpovediach. Svoj komentár ku výpovedi Andruskóa číta z papiera, občas sa zasekne alebo sa pomýli v niektorom slove. 

„Pán Kočner si potrpí na gramatiku, pretože má vysokú školu ako novinár,“ číta Zsuzsová z papiera. Chce tým poukázať na to, že určite on so svojimi znalosťami slovenskej gramatiky nepísal z jej telefónu Kočnerovi. Vraj by si to Kočner učite všimol. 

18:17 – Obhajca Kočnera Marek Para hovorí o rozpore v staršej výpovedi Andruskóa a tej dnešnej. Číta predmetnú časť týkajúcu sa zakladania strany Cieľ a svedok ju vysvetľuje. Ďalší rozpor vo výpovediach súvisí s vyhotovovaním fotografií. 

Podľa Paru najprv Andruskó tvrdil, že fotografie Kuciaka z laptopu fotila Zsuzsová, dnes povedal, že to odfotil sám. Malo ísť o snímky, ktoré potom Andruskó ukázal Marčekovi a Szabóovi. 

Slovo si zobral Andruskó. Ospravedlňuje sa, že v predošlej výpovedi povedal niečo iné. „Možno som unavený,“ hovorí a dodáva, že to nepovažuje za dôležité. 

18:10 – Roman Kvasnica napomína Alenu Zsuzsovú, aby krotila svoje neverbálne prejavy smerom ku Andruskóovi. 

18:08 – Mikrofón si do rúk zobral Marian Kočner a pýta sa Andruskóa na sumu 3 milióny eur v súvislosti s kauzou Markíza. Sudkyňa ho napomenula, a tak otázku preformuloval. „So Zsuzsovou sme sa dosť o kauze zmeniek bavili,“ odpovedal Andruskó. Ďalej sa nechce k zmenkám vyjadrovať, lebo sa podľa neho netýka tento prípad vraždy.

Domov
Zdieľať
Diskusia