Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2020, 22:12
Čas čítania 3:28
Daniel Mikolášik

Najväčší súdny proces v histórii SR: Kočner odmietol vypovedať, vrah sa priznal a presne popísal moment smrti

NEWS VRAŽDA
Uložiť Uložené

Ako dopadol 1. deň súdu s Kočnerom a ďalšími obžalovanými?

Dnes sme prvýkrát v histórii sprostredkovali živú a aktualizovanú reportáž zo súdu. Od siedmej hodiny ráno sledoval proces reportér Viktor Kniš na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Pojednávanie trvalo viac ako 10 hodín.

Prokurátora vývoj pojednávania neprekvapil

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry po skončení prvého dňa pojednávania vyhlásil, že postup obžalovaných očakával. 

„Obžalovaný Miroslav M. sa v plnej miere priznal k spáchaniu trestnej činnosti, ktorá mu je kladená za vinu, ostatní obžalovaní v zásade popreli, až na jedno vyhlásenie obžalovaného Mariana K.,“ zhodnotil.

Odporúčané
Záznam z 1. dňa súdu s Kočnerom: U Andruskóa som si objednala pizzu, čistenie bazéna a prerábku izby, nie vraždu, tvrdí Zsuzsová Záznam z 1. dňa súdu s Kočnerom: U Andruskóa som si objednala pizzu, čistenie bazéna a prerábku izby, nie vraždu, tvrdí Zsuzsová 13. januára 2020, 7:37

Marek Para, právny zástupca Mariana Kočnera, novinárom odpovedať večer nechcel. Advokát poškodených Daniel Lipšic skonštatoval, že traja obžalovaní, ktorí popierajú svoju vinu, majú právo odmietnuť vypovedať. Podotkol však, že ak budú vypovedať v neskoršom štádiu hlavného pojednávania, budú môcť prispôsobovať svoje výpovede dovtedy vykonaným dôkazom a výpovediam.

Domov
Zdieľať
Diskusia