Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2020, 17:29
Čas čítania 0:51
Matej Krajčovič

Firma ukázala senzor, ktorý varuje pred zápachom na tvojom WC a robota nosiaceho toaletný papier

TECH
Uložiť Uložené

Červená znamená vstup len na vlastné riziko.

Problémom veľtrhu CES je, že v posledných rokoch na ňom vystavuje veľa startupov a firiem, ktoré sa snažia zaujať prvoplánovými a naozaj bizarnými vynálezmi.  

Web Venturebeat napríklad upozornil na výrobcu toaletného paiera Charmin. Ten kvótu bizáru naplnil naozaj naplno hneď trojicou produktov. 

Prvým je špeciálny sezor SmellSense, ktorý má na tvojej toalete vyhodnocovať aktuálnu kvalitu vzduchu. V prípade, že v ňom nájde priveľa oxidu uhličitého alebo sírovodíku, inými slovami typického smradu, upozorní ťa, že na vstup nie je práve najlepší čas.

Charmin tvrdí, že WC navštívime v priemere 7-krát denne a strávime tu až 156 hodín za rok, no technológie sa tejto stránke života až doteraz prakticky nevenovali. 

Pokiaľ ti senzor príde ako niečo, čo nevyhnutne nepotrebuješ, buď rád, že si sa nerozhliadol po zvyšku stánku. 

Odporúčané
Toto je najkrajšia toaleta na svete. Navrhli ju umelci a keď to uvidíš, svoje WC budeš chcieť vymeniť Toto je najkrajšia toaleta na svete. Navrhli ju umelci a keď to uvidíš, svoje WC budeš chcieť vymeniť 21. novembra 2018, 9:32

Predstavený bol totiž aj robot RollBot, ktorý ti má priniesť novú rolku toaletného papiera v prípade, že sa ti aktuálna minie v tej najhoršej chvíli. Netušíme však odkiaľ, väčšina ľudí zrejme čerstvé zásoby skladuje niekde poruke. 

Už úplným nezmyslom sú okuliare V.I.Pee založené platforme Oculus Rift S. Virtuálnu realitu si máš nasadiť v prípade, že potrebuješ prestávku, no nechceš prísť o aktuálne dianie počas športového zápasu alebo udalosti, ktorú práve sleduješ. Možno by stačil aj obyčajný televízor...

Domov
Zdieľať
Diskusia