Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2020, 11:17
Čas čítania 1:05
Matej Krajčovič

Smartfón od Samsungu má neviditeľnú klávesnicu. Premieta ju na stôl rovno pred teba

TECH MOBILY SAMSUNG
Uložiť Uložené

Pri zadávaní textov si svoje pracovisko rozložíš prakticky kdekoľvek.

Smartfóny dnes už zvládnu takmer všetko. Na zadávanie textu však používajú stále pomerne malé klávesnice, ktoré ti vyskočia na displeji. Pri odpovedaní kamošom cez Messenger zrejme nič viac nepotrebuješ, no na písanie bakalárky to práve vhodné nie je. 

Výskumné oddelenie C-Lab initiative, ktoré dáva zamestnancom Samsungu rok voľna od ich bežných pracovných príležitostí, aby mohli rozvíjať aj uletenejšie projekty, na aktuálnom veľtrhu CES ukázalo prototyp tzv. SelfieType klávesnice. Všimol si ho CNET.

Ako to všetko funguje, vidíš na priloženom videu. Telefón položíš spôsobom, aby zabudovaná predná kamera snímala dostatočne veľkú plochu stola.

Umelá inteligencia sa potom zamerá na všetkých desať prstov na oboch tvojich rukách a rozoznáva ťukanie na klávesnicu, ktorá vlastne neexistuje.  

Odporúčané
Samsung pripravuje televízor, ktorý má byť úplne bez rámov. 8K obraz bude doslova lietať v miestnosti Samsung pripravuje televízor, ktorý má byť úplne bez rámov. 8K obraz bude doslova lietať v miestnosti 2. januára 2020, 11:40

Idea hovorí, že mobil takto budeš môcť rozložiť hocikde a bleskovo si vytvoriť podmienky na ideálne písanie akýchkoľvek dlhých textov. Samozrejme, otázka je, ako sa do kláves trafíš, keď ich v skutočnosti nevidíš. 

Pri technike „písania všetkými desiatimi prstami“ by to však teoreticky nemuselo byť potrebné, pri tomto kancelárskom štýle totiž špecifické písmená triafaš vždy tými istými prstami. 

Je však jasné, že tento výmysel, pokiaľ sa niekedy naozaj dostane na trh, nebude pre každého. Vďaka odozve a zdvihu reálnych kláves totiž veľa ľudí píše presnejšie, alebo má aspoň pri práci lepší pocit. 

SelfieType navyše nie je nápadom z jasného neba. Už minimálne na CES 2013 bolo vidno obal pre iPhone, ktorý fungoval na podobnom princípe. A na stôl pred teba dokonca premietal aj reálne tlačidlá. Tipneme si, že sa príliš neuchutil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia