Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2020, 11:22
Čas čítania 4:08
Dominik Vetrák

Aké príbehy uvidíme v 2. sérii Zaklínača, kedy dorazí a prečo na nej už nerobí Vladimír Furdík? Dočkáme sa aj LGBTI reprezentácie

Aké príbehy uvidíme v 2. sérii Zaklínača, kedy dorazí a prečo na nej už nerobí Vladimír Furdík? Dočkáme sa aj LGBTI reprezentácie
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Showrunnerka seriálu odpovedala na mnohé kľúčové otázky.

Prvá séria Zaklínača sa vysiela už pár týždňov, a tak je načase pozrieť sa do budúcnosti. Čo nás čaká v 2. sérii, akých poviedok sa dočkáme a čo všetko o nej už vieme? Začneme zmenami v štábe.

Už dlhší čas vieme, že dizajnér kostýmov pre prvú sériu nebude pokračovať. Tima Aslana nahradí Lucinda Wright (Doctor Who, Henry VIII) a podľa náznakov showrunnerky (showrunner dozerá na scenáre, výber štábu, príbehy a je akýmsi režisérom celého projektu) Lauren S. Hissrich sa zrejme dočkajú aktualizácie aj kostýmy Nilfgaarďanov. 

Bohužiaľ, pre Slovákov to ale nie je jediná zmena. Na 2. sérii už nebude pracovať ani Vladimír Furdík (bol aj osobným trénerom Cavilla), dôvody však nepoznáme. Možno ho nahradí Wolfgang Stegemann, ktorý pracoval ako koordinátor súbojov a akčných scén pre posledné dva diely Mission: Impossible.

K prvej sérii Zaklínača ho doviedol práve Henry Cavill, keďže sa mu páčila ich spolupráca na Fallout. Stegemann sa postaral o súboje v prvej epizóde a pripravil aj najlepšiu bitku seriálu – Blaviken – vďaka dotáčkam, ktoré museli urobiť (zrejme tak existuje iná verzia tohto stretu, ktorú pripravil Furdík).

Odporúčané
KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu 1. augusta 2023, 10:00

Stegemann tak mal na starosti jeden z najpamätnejších a pravdepodobne aj najlepší súboj zo všetkých poviedok. Na druhej strane, v tomto prípade sa vôbec netreba riadiť knihami a koordinátori kaskadérskych kúskov a súbojov môžu vymyslieť najlepšie možné bojové scény, aké sú v ich silách.

Furdík odviedol skvelú prácu a všetky bojové scény nás v prvej sérii nesmierne bavili, no je pravda, že Blaviken bol o čosi lepší. Či sa tvorcom viac páčila práca Stegemanna alebo Furdík odstúpil sám, nevieme (možno ho HBO povolalo späť pre prípravu nového spin-off seriálu pre Game of Thrones). 

Domov
Zdieľať
Diskusia