Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2020, 12:18
Čas čítania 0:52
Dominik Vetrák

Film Sviňa zobrazí nechutný slovenský svet mafie. Politici v ňom znásilňujú deti a zneužívajú svoje postavenie

FILMY A SERIÁLY SVIŇA
Uložiť Uložené

Nový slovenský film Sviňa sa pozrie na tradičné slovenské témy: politiku, hru vysokých peňazí, mafiu a podobne.

Film Sviňa nás zavedie do známej krajiny, ktorú ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení s politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Dej sa bude odohrávať aj v resocializačnom zariadení a zameria sa ako na politikov pracujúcich s mafiánmi, tak na stále obmedzovaný život novinárov a podobných, súčasných tém.

Tvorcovia by neradi zachádzali do minulosti a skôr by radšej reflektovali dobre známe a aktuálne prostredie. Z traileru ti nakoniec bude jasné, o čo tvorcom išlo a snímka nás v kinách môže príjemne prekvapiť.

„Rozhodli sme sa tvoriť žánrový film, ktorý hovorí nielen o tejto krajine, ale aj o ľuďoch moci a ich charakteroch. To, že film pripomína našu skutočnú realitu a objavujú sa tu postavy nápadne pripomínajúce gaunerov najhrubšieho zrna, je len nešťastná náhoda,” povedal Rudolf Biermann, ktorý spolu s Marianou Čengel Solčanskou napísali nielen scenár ale film aj spoločne režírovali a produkovali.“

Postavu bezcharakterného mafiána Lola Wagnera si zahral Jozef Vajda. Po jeho boku si zahrali ďalší výnimoční slovenskí herci, v hlavných úlohách uvidíme Daniela Heribana a Marka Igondu, herečky Dianu Mórovú a Gabrielu Marcinkovú, ale aj menej známe tváre ako Dana Droppová, Petra Dubayová a Andrej Remeník. 

Odporúčané
Film Sviňa predstavuje ľudí, ktorí okrádajú krajinu. Podobajú sa pritom na slovenských politikov Film Sviňa predstavuje ľudí, ktorí okrádajú krajinu. Podobajú sa pritom na slovenských politikov 10. februára 2020, 17:31

Scenár, réžiu a produkciu filmu mali v rukách Mariana Čengel Solčanská (Únos) a Rudolf Biermann, významné osobnosti súčasného slovenského filmu. Sviňa sa do slovenských kín dostane 6. februára 2020.

Domov
Zdieľať
Diskusia