Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2020, 10:12
Čas čítania 0:30
Vojtěch Vanda

V Česku začne platit zákaz domobrany

NEWS
Uložiť Uložené

Novelu zákona, která se týká i zákazu domobran, podpořila vláda.

Od příštího roku by měl platit zákaz domobran. Vláda podpořila na pondělním zasedání poslaneckou novelu zákona o nakládání se zbraněmi, v jejímž rámci je zahrnut také zákaz vzniku paramilitárních skupin. Informaci přinesly Novinky.cz.

Odporúčané
Na hlavu Donalda Trumpa má byť vypísaná odmena 80 miliónov dolárov. Irán však nič také nepotvrdil Na hlavu Donalda Trumpa má byť vypísaná odmena 80 miliónov dolárov. Irán však nič také nepotvrdil 6. januára 2020, 14:20

Novelu, kterou mělo původně připravit ministerstvo vnitra, nakonec předložili, kvůli rychlejšímu projednání, zástupci všech stran poslanecké sněmovny. Dokonce ji i podepsali zástupci ze všech sfér. Předloha toho návrhu bude v dalším kroku projednávána ve Sněmovně.

Za cíl si tato novela klade zamezení vzniku dalších vyzbrojených bezpečnostních složek mimo policii a armádu, které by si skrze nabytou moc a sílu mohly v budoucnu například chtít prosazovat své ideologické nebo jiné požadavky. 

Pro Novinky se na jednání vlády vyjádřil i ministr obrany Lubomír Metnar, pro nějž je prý důležité, aby vznik podobných skupin byl pod státní kontrolou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia