Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2020, 13:28
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Po útokoch na Irán na pokyn Trumpa chce Cardi B občianstvo Nigérie. „Už sa nevieme dočkať,“ reaguje nigérijská vládna úradníčka

HUDBA
Uložiť Uložené

Cardi B pridala pred pár dňami na svoj účet na Twitteri kritickú reakciu smerom k Trumpovi a skonštatovala, že už nechce americké občianstvo.

Krátko po tom, čo Donald Trump vydal pokyn na zabitie jedného z najkľúčovejších generálov Iránu, reagovali aj známe osobnosti. Jednou z nich bola aj Cardi B, ktorú rozhodnutie amerického prezidenta znepokojilo.

Nazvala ho najhlúpejšou vecou, ktorú zatiaľ vo funkcii urobil a skonštatovala, že tak vystavil všetkých obyvateľov krajiny veľkému nebezpečenstvu. Za Trumpa sa hanbí natoľko, že v závere príspevku na Twitteri skonštatovala, že sa bude uchádzať o občianstvo Nigérie.  

Odporúčané
USA zaútočí na 52 strategických a kultúrnych iránskych cieľov, ak sa pokúsia pomstiť zabitého generála, vyhráža sa Donald Trump USA zaútočí na 52 strategických a kultúrnych iránskych cieľov, ak sa pokúsia pomstiť zabitého generála, vyhráža sa Donald Trump 5. januára 2020, 12:06

Netrvalo dlho a na jej výzvu reagovala Abike Dabiri-Erewa, ktorá je predsedníčkou diasporálnej komisie v Nigérii zodpovednej za prideľovanie občianstva. „Nevieme sa dočkať, kedy prídeš naspäť, naše dvere sú otvorené, sestra,“ komentovala úradníčka príspevok raperky na sociálnej sieti.

Situáciu využil aj asistent prezidenta Nigérie, ktorý na svoj účet na Twitteri pridal príspevok, že týmto je definitívne objasnený prípad „Nigéria vs. Ghana,“ čím chcel, samozrejme, len zavtipkovať v súvislosti s tým, ktorú krajinu si slávna hudobníčka vybrala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia