Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2020, 15:36
Čas čítania 0:49
Daniel Mikolášik

Obete údajného sexuálneho zneužívania Michaela Jacksona sa konečne môžu súdiť so spoločnosťami zosnulého speváka

NEWS MICHAEL JACKSON
Uložiť Uložené

Safechuck a Robson sa konečne môžu súdiť. Zákon o premlčacej dobe sa upravil v ich prospech.

Dokument Leaving Neverland o údajnom sexuálnom zneužívaní maloletých detí zo strany Michaela Jacksona spôsobil začiatkom minulého roka vlnu pozitívnych aj negatívnych reakcií. Speváka prestali hrávať niektoré rádiové stanice, na druhej strane sa po mestách objavili plagáty, ktoré upozorňovali, že Jackson je v skutočnosti nevinný.

Ako však informuje stanica BBC, James Safechuck a Wade Robson, údajné obete sexuálneho zneužívania, ktorí sa so spevákom zoznámili vo veku 10 a 7 rokov, môžu teraz zažalovať podnikateľské subjekty zosnulej popovej megastar Jacksona vďaka kalifornskému zákonu, ktorý nadobudol účinnosť 1. januára.

Odvolací súd v Kalifornii totiž zrušil predchádzajúce rozhodnutie, ktoré obom aktérom zakazovalo žalovať spoločnosti MJJ Productions Inc. a MJJ Ventures Inc. za údajné sexuálne zneužívanie Michaelom Jacksonom.

Domov
Zdieľať
Diskusia