Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2020, 9:17
Čas čítania 0:47
Daniel Mikolášik

Segway predstavil pojazdný trón, dokáže sám balansovať a má 150 kg

TECH
Uložiť Uložené

Je vraj takmer nemožné prevrátiť ho.

Americká spoločnosť Segway prichádza s ďalšou technologickou vychytávkou. Tentokrát verejnosť prekvapila s pojazdným elektrickým kreslom, ktoré vyzerá ako z animovanej rozprávky Wall-E. „Hoverchair“ nesie názov S-Pod.

Odporúčané
Najvyspelejšia sexuálna bábika bude tak realistická, že si ju vraj môžeš pomýliť s človekom. Mala by mať aj emócie Najvyspelejšia sexuálna bábika bude tak realistická, že si ju vraj môžeš pomýliť s človekom. Mala by mať aj emócie 3. januára 2020, 6:43

Ako informuje portál Wired, novinku má spoločnosť v pláne predstaviť počas známeho tech veľtrhu CES 2020, ktorý sa bude konať v priebehu budúceho týždňa, od utorka do piatka v Las Vegas. S-Pod podobne ako ostatné produkty spoločnosti využíva technológiu samo-vyvažovania na dvoch kolesách, čo znamená, že balansuje úplne sám.

Pojazdné kreslo môže ísť maximálnou rýchlosťou až 38,6 km/h a dojazd má približne 70 km. Okrem hlavných dvoch kolies vozík disponuje aj pomocným kolieskom, vďaka ktorému sa môže oprieť, keď stojí. Vďaka špeciálne umiestnenému ťažisku je vraj takmer nemožné prevrátiť ho.

Na rozdiel od klasických segwayov a hoverboardov sa pri jeho používaní nemusíš nakláňať dopredu a do strán na to, aby sa hýbal. Pohyb totiž ovládaš manuálne pomocou joysticku. Čo sa týka rozmerov, S-Pod je vysoký 1,5 metra.

Problémom je však vysoká hmotnosť – 150 kg. Tým pádom ho nemôžeš nosiť po schodoch a dokonca ani v bežných výťahoch. Cena je zatiaľ neznáma, predpokladáme však, že rozhodne nepôjde o lacnú záležitosť.

Segway predstavil pojazdné kreslo, ktoré vyzerá ako z rozprávky Wall-E. Dokáže samé balansovať a má 150 kg
Segway predstavil pojazdné kreslo, ktoré vyzerá ako z rozprávky Wall-E. Dokáže samé balansovať a má 150 kg Zdroj: Segway
Domov
Zdieľať
Diskusia