Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2020, 15:02
Čas čítania 0:48
Daniel Mikolášik

11-mesačné dievčatko udržiavajú pri živote len prístroje. Súd aj napriek námietkam matky rozhodol, že ju odpoja

NEWS
Uložiť Uložené

Rodičia majú v pláne sa proti rozsudku odvolať.

Iba 11-mesačné dievčatko Tinslee Lewis z amerického štátu Texas sa narodilo so skutočne zriedkavou srdcovou poruchou. Aktuálne ju držia pri živote len prístroje v nemocnici. Súd však rozhodol, že ju od nich môžu odpojiť. Proti rozsudku, ktorý povoľuje eutanáziu, namietajú aj rodičia.

Ako informuje stanica NBC, jej matka Trinity Lewis má v pláne odvolať sa. „Sudca v podstate povedal, že moja dcéra nemá právo na život. Cítim sa frustrovane, pretože ktokoľvek iný v súdnej sieni by pre svoje dieťa chcel tiež zabezpečiť čo najviac času, rovnako ako ja,“ tvrdí zlomená matka.

Odporúčané
Mladej Indke sa narodilo dieťa s tromi rukami a štyrmi nohami. Podľa doktorov malo ísť o trojičky Mladej Indke sa narodilo dieťa s tromi rukami a štyrmi nohami. Podľa doktorov malo ísť o trojičky 23. septembra 2019, 14:53

Podľa lekárov nemocnice vo Fort Worth je dievčatko nevyliečiteľne choré a nemá zmysel ho naďalej udržiavať pri živote za pomoci prístrojov. „Naši lekári a zdravotné sestry urobili všetko, čo je v ľudských silách, aby zachránili život malej Tinslee,“ skonštatoval hovorca nemocnice.

Domov
Zdieľať
Diskusia