Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2020, 22:35
Čas čítania 0:57
Vl Mi

Slovné spojenie Tretia Svetová vojna trenduje. Ľudia po zabití Sulejmáního hromadne vyhľadávajú World War 3

ZAUJÍMAVOSTI DONALD TRUMP IRÁN USA
Uložiť Uložené

Po útoku USA ľudia začali vyhľadávať a písať do statusov názory obsahujúce slovné spojenie World War 3.

Dnes ráno na pokyn Donalda Trumpa zabili americkí vojaci bezpilotným lietadlom jedného z najdôležitejších vojenských veliteľov Iránu Kásima Sulejmáního. Podľa svetových médií išlo o kľúčovú postavu, ktorá mala značný vplyv v celom regióne. 

Na zabitie iránskeho generála reagoval aj internet, k situácii sa na sociálnych sieťach vyjadrili mnohí svetoví predstavitelia. A nie len tí, ale aj obyčajní užívatelia. Mnohí vo svojich reakciách použili slovné spojenie World War 3 (vyše 1 600 000 tweetov) či #WWIII (200 000 tweetov). Na popularitu týchto slov upozornil web The National.

Odporúčané
Americká armáda na pokyn Donalda Trumpa zabila jedného z lídrov iránskeho režimu Americká armáda na pokyn Donalda Trumpa zabila jedného z lídrov iránskeho režimu 3. januára 2020, 8:07

Výraz World War 3 za posledný deň trenduje aj medzi Google Trends vo webovom vyhľadávaní. 3. januára v čase 18:28 dosiahlo toto slovné spojenie celosvetovo hodnotu 100. Tá znázorňuje záujem v priebehu času. Hodnota 100 predstavuje najvyššiu popularitu príslušného výrazu. 50 znamená, že má polovičnú popularitu. Skóre 0 znamená, že nebol dostatok dát pre daný výraz.

Slovné spojenie Tretia Svetová vojna trenduje. Ľudia po zabití Sulejmáního hromadne vyhľadávajú World War 3
Zdroj: Google Trends

Ak sa pozrieme len na vyhľadávanie v správach, aj v nich sa často objavuje spojenie World War 3, pričom sa taktiež dostalo na hodnotu 100, a to ráno o 7:32. To isté platí aj pre vyhľadávanie na službe Youtube, maximálnu hodnotu dosiahlo slovné spojenie o 18:28, 18:44 a 19:00.

Teherán - Na archívnej snímke z 18. septembra 2016 iránsky generálmajor Gásem Solejmání (uprostred), veliteľ špeciálnych jednotiek Quds Iránskych revolučných gárd počas stretnutia v Teheráne

Slovné spojenie Tretia Svetová vojna trenduje. Ľudia po zabití Sulejmáního hromadne vyhľadávajú World War 3
Zdroj: TASR/AP

Rezort obrany USA tvrdí, že zabitím generála len chránil svojich diplomatov, ministerstvo zahraničných vecí Iránu však hovorí o „extrémne nebezpečnej a bláznivej eskalácii“. Teherán zároveň sľubuje odplatu, všetko podstatné sme zhrnuli v nedávnom článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia