Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2020, 8:27
Čas čítania 1:01
Daniel Mikolášik

V Nitre mrzol pes pri mŕtvej sučke niekoľko dní, až kým nezomrela. Ich šteniatko zatiaľ hľadalo pomoc

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Psíka a šteniatko sa podarilo zachrániť. Sučku, bohužiaľ, už nie.

Vyhodili ich pri rýchlostnej ceste pri Nitre. Psia rodinka tvorená sučkou, psom a ich šteniatkom prežívala sviatky v príšerných podmienkach. Všetci boli podvyživení a nevedeli, čo majú robiť. Smelé mláďa sa však rozhodlo, že svojich rodičov zachráni a vybralo sa hľadať pomoc. Našli ho zamestnanci útulku, ktorí v tom čase ešte ani netušili, že v tom nebolo samé.

O prípade informoval na svojej facebookovej stránke nitriansky útulok. Zamestnanec neďalekej firmy, ktorý si zhodou náhod prečítal príspevok o zachránenom vychudnutom šteniatku, poskytol útulku informácie o tom, že na mieste v blízkosti čerpacej stanice pri R1 videl nie jedného, ale troch psov.

Odporúčané
Pri Bardejove niekto vypálil psíkovi oči žieravinou. Bezbranné zviera počas sviatkov prežívalo ukrutné bolesti Pri Bardejove niekto vypálil psíkovi oči žieravinou. Bezbranné zviera počas sviatkov prežívalo ukrutné bolesti 27. decembra 2019, 15:05

Pracovník útulku sa tam teda vybral a po pár minútach hľadania objavil aj podvyživených a vychudnutých rodičov. Fenka však v tom čase už bola mŕtva a jej druh tam pri nej verne ležal.

„Schúlený, uzimený psík a žiaľ už mŕtva, rovnako podvyživená sučka, pri ktorej verne čakal. Bola zrejme zrazená autom, pretože mala na tele viaceré odreniny, otvorené tržné rany a dolámané zadné labky. Podľa stavu tela už musela byť uhynutá pár dní,“ tvrdí oficiálna stránka nitrianskeho útulku.

Psíka sa aj napriek komplikáciám podarilo odchytiť a previezť do útulku ku svojmu synovi, ktorému dali meno Mišo. Mŕtvu sučku previezli na kliniku, kde zabezpečia jej umiestnenie do kafilérie. „Je naozaj neuveriteľné, koľko súcitu, empatie a vernosti dokážu zvieratá prejaviť,“ dodáva pracovník útulku.

Ich pôvodný majiteľ sa dopustil porušenia zákona o veterinárnej starostlivosti. Šanca na jeho vypátranie a následne potrestanie je však veľmi malá. Ak disponuješ nejakými bližšími informáciami o človeku, ktorý sa takéhoto zákerného činu dopustil, neváhaj kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158.

Domov
Zdieľať
Diskusia