Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2020, 17:31
Čas čítania 4:52
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších hororov roka 2020

10 najočakávanejších hororov roka 2020
Zdroj: United Artists Releasing
FILMY A SERIÁLY HOROR
Uložiť Uložené

Desiatka toho najstrašidelnejšieho plná duchov, príšer a psychologických hier.

Rok 2019 priniesol len hŕstku naozaj kvalitných hororových počinov a tie, ktoré nás zaujali, by sme dokázali spočítať na prstoch jednej ruky. Aj napriek tomu sa nám podarilo zostaviť aspoň úctyhodný rebríček desiatich tých najlepších. O nich si si mohol prečítať v našom predchádzajúcom článku tu.

Tento rok bude podľa dostupných informácií o čosi lepší a k režisérskej stoličke sa vracia aj pár zvučných mien.  Pokračovania duchárčin doplní pár krvákov či psychologických hier, no a na svoje si prídu aj milovníci hororových klasík. Nižšie nájdeš náš výber zoradený podľa dátumov premiér, ktorý by si si ako milovník strašidelných filmov rozhodne nemal nechať ujsť.

Odporúčané
10 najlepších hororov roka 2019 10 najlepších hororov roka 2019 11. decembra 2019, 15:30

1. Fantasy Island (réžia: Jeff Wadlow, 13. február 2020)

Štúdio Blumhouse stojace najmä za béčkovými, zato v modernej dobe populárnymi kasovými trhákmi, prichádza s ďalšou zaujímavou snímkou. Skupinka turistov sa v ňom dostáva na rovnomenný ostrov, kde im hostitelia sľubujú, že čarovné miesto, na ktoré prišli, splní ich želania. Sám už vieš, že v tom bude akýsi háčik.

V snímke si okrem charizmatickej Lucy Hale zahrá aj komický Michael Peña, takže o zábavu bude značne postarané. Partii ľudí pôjde o život a najtajnejšie fantázie jednotlivcov sa v skutočnosti môžu stať poriadne nebezpečnými. Trailer vyzerá zaujímavo a môžeme len dúfať, že nás poteší aj samotný projekt.

2. Gretel & Hansel (réžia: Oz Perkins, 20. február 2020)

Janíčko a Marienka pred pár rokmi dostali vlastný film, o ktorý sa postaral trochu šialenejší  Nór Tommy Wirkola a do žánru priniesol svieži vánok plný krvi a strhujúceho tempa. Oficiálna synopsa tohto počinu poznamenáva, že príbeh vlastne všetci poznáme, a zároveň sľubuje vlastné netradičné spracovanie. 

Pri zhliadnutí traileru ťa zaujme temný vizuál a stvárnenie známych postáv vrátane strašidelnej stareny. Ťažko odhadnúť, či opätovné nahliadnutie do sveta bratov Grimmovcov prinesie úspech, no jednoznačne sme zvedaví, ako to napokon dopadne.

3. Invisible Man (réžia: Leigh Whannell, 5. marec 2020)

Posledný Whannelov film s názvom Upgrade bol šialenou futuristickou akčnou jazdou plnou krvi a originálnej práce s kamerou, ktorá potešila umelecké očko nejedného diváka. Leigh v minulosti pracoval popri Jamesovi Wanovi, no od určitého bodu sa vydal aj vlastnou cestou. Jeho ďalší vlastný počin o neviditeľnom mužovi by teda mohol byť opäť kvalitnou peckou.

Príbeh nám priblíži Ceciliu a jej násilného priateľa, ktorý si údajne vzal život. Po podivných udalostiach začína mať podozrenie, že k danej smrti možno nikdy nedošlo a posnaží sa dokázať, že v jej živote robí neporiadok akýsi neviditeľný človek. Je nám viac než jasné, že dej nebude len priamočiarou záležitosťou a veríme, že nás Whannell príjemne prekvapí.

4. A Quiet Place: Part II (réžia: John Krasinski, 19. marec 2020)

John Krasinski nám nedávno priniesol netradičnú žánrovku plnú monštier a zlovestného ticha. Vzrušujúce spracovanie s Emily Blunt v hlavnej úlohe bolo kinovým hitom a na potvrdenie dvojky sme nemuseli čakať dlho. Tiché miesto predstavilo svet monštier citlivých na zvuk, ktoré si veľmi ľahko dokážu nájsť svoju obeť.

Čo nás teda čaká v dvojke? Oficiálna synopsa a ukážky nás opäť vracajú do sveta teraz už rozbitej rodiny Abbottovcov snažiacej sa uplatniť rovnaké pravidlá k ceste za prežitím. Dostanú sa do konfliktu s inými ľuďmi, ale pravdepodobne aj s ďalším nebezpečenstvom čakajúcim za hranicami ich domova. Upútavka opäť vyzerá lákavo.

5. Antlers (réžia: Scott Cooper, 16. apríl 2020)

Posledným filmom Scotta Coopera bol emocionálny príbeh o ľudskom trápení a hľadaní vykúpenia z westernového prostredia v hlavnej úlohe s Christianom Baleom. Po skvelom režijnom výkone sa o to viac tešíme na jeho ďalší projekt, i keď tentokrát z iného súdka. Hororové Antlers natočené v spolupráci s Guillermom del Torom nás očarilo a dúfame, že nebudeme sklamaní.

Príbeh sa točí okolo mladého chlapca ukrývajúceho desivé tajomstvo a každému z nás je jasné, že pôjde o čosi nadprirodzené. Po nevysvetlených udalostiach padne do hľadáčika jeho učiteľky a vyšetrovateľa, ktorí sa onu záhadu  budú snažiť odhaliť. Určite to ale nebude jednoduché.

6. Saw 9 (réžia: Darren Lynn Bousman, 18. jún 2020)

Originálny film z úvodu kariéry Jamesa Wana, ktorý je dnes už hororovou klasikou, sa stal nesmierne populárnym a do jeho rozohratej hry s tajomným vrahom sa chcelo pustiť hneď niekoľko iných režisérov. Posledná dvojica sa rozhodla ságu opäť oživiť v roku 2017 s titulom Jigsaw, no veľmi neuspela a o odlišnú verziu sa postará režisér dvojky až štvorky.

Saw 9 zatiaľ nesie pracovný názov The Organ Donor a nie je jasné, či si ho aj ponechá. Herecké obsadenie zahŕňa Chrisa Rocka a Samuela L. Jacksona a ostáva nám len dúfať, že vízia tvorcov bude naozaj originálna a plná rôznorodých nápadov. O deji zatiaľ nič presné nevieme, avšak isté zdroje uvádzajú, že by malo ísť o reboot. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

And so it begins... #saw

Príspevok, ktorý zdieľa Darren Bousman (@darrenbousman),

7. Candyman (réžia: Nia DaCosta, jún 2020)

Názov Candyman zrejme mladšej generácii divákov veľa nehovorí. Originálny film z roku 1992 hovorí o urban legende týkajúcej sa istého Candymana, ktorý bol v minulosti znetvorený a nechaný napospas agresívnym včelám. Legenda hovorí o tom, že sa objaví pri vyslovení jeho mena päťkrát pred zrkadlom. Jednoducho sa príde pomstiť. Isté dievča ale na tieto povery neverí a ty už vieš, kam sa dej posunie ďalej.

Candyman bol trilógiou, avšak nový počin by mal nadviazať na jednotku. Z producentskej a scenáristickej stránky na projekt dohliada talentovaný Jordan Peele a vrátiť by sa mal aj ústredný Candyman v podaní Tonyho Todda. 

Preview horory 2020
Preview horory 2020 Zdroj: Sony

8. Malignant (réžia: James Wan, 13. august/20.srpen 2020)

Malignant je pre väčšinu hororových nadšencov určite najočakávanejším projektom tohto roka. James Wan sa vracia ku kormidlu a pokúsi sa nás opäť strašiť svojimi majstrovskými technikami. Osem mesiacov pred premiérou snímky nemáme takmer žiadne informácie, avšak šepká sa o adaptácii jeho grafického románu Malignant Man.

Román sa zameriava na muža s podivným nádorom na sklonku svojho života, ktorý je v skutočnosti mysterióznym parazitom. Ten mu zaručí akési neprirodzené schopnosti v boji proti zlu. Budeme dúfať, že sa o Malignant čoskoro dozvieme viac. Wanov svet sa čoskoro rozšíri aj o piatu časť Insidious, takže o návrat k divácky obľúbenému svetu nebude núdza.

Horory preview 2020
Horory preview 2020 Zdroj: Matt Kennedy | Warner Bros.

9. Conjuring: The Devil Made Me Do It (réžia: Michale Chaves, 10. september 2020)

Conjuring je ďalšou z atraktívnych sérií vracajúcich sa na plátna kín. Opäť uvidíme manželskú dvojicu Ed a Lorraine Warrenovcov v boji proti temným silám. Tretia časť nám predstaví jeden z ich najzaujímavejších prípadov, pretože sa zaobíde bez strašidelného domu a zavedie nás do súdnej siene. V centre diania bude totiž prípad muža súdeného za vraždu.

Ten sa ale obraňuje tým, že v čase spáchania skutku bol posadnutý démonom. Ako sa vyjadril samotný James Wan: „Myslím, že je to prvýkrát v americkej histórii, kedy obžalovaný použil posadnutosť ako svoju obhajobu.“ Ide o rozhodne zaujímavý prípad, no mrzí nás, že ho nezrežíruje práve Wan.

Horory preview 2020
Horory preview 2020 Zdroj: Warner Bros.

10. Halloween Kills (réžia: David Gordon Green, 15. október 2020)

Halloween je overenou značkou a po návrate maskovaného zabijaka Michaela Myersa sa tvorcovia rozhodli v príbehu pokračovať. Počin spred dvoch rokov síce nestrhol, no s istotou prekonal viacero duchárčin roka 2018 a zarobil si famóznych 255 miliónov, čo je vzhľadom na 10-miliónový rozpočet viac než úctyhodné číslo. Myers sa teda vráti opäť na Halloween a to rovno tento a aj na budúci rok.

O druhej časti modernej trilógie zatiaľ nevieme takmer nič, no s istotou vieme povedať, že sa preživší herecky ansábel vráti v takmer totožnej zostave. David Gordon Green sa postará o oba nasledujúce filmy a na poriadny trailer si ešte počkáme.

Do rebríčka sa nedostali počiny ako Last Night in Soho od Edgara Wrighta figurujúce v inom zozname či The Turning v hlavnej úlohe s Finnom Wolfhardom a Mackenzie Davis. Ďalšie hororové snímky zatiaľ s prakticky žiadnymi informáciami budú v našom hľadáčiku počas nasledujúcich mesiacov, takže nič dôležité nezmeškáš.

Anketa:
Na ktorý z hororov vyššie sa tešíš najviac?
Fantasy Island
Gretel & Hansel
Invisible Man
A Quiet Place: Part II
Antlers
Saw 9
Candyman
Malignant
Conjuring: The Devil Made Me Do It
Halloween Kills
Fantasy Island
3 %
80 Hlasov
Gretel & Hansel
3 %
77 Hlasov
Invisible Man
3 %
80 Hlasov
A Quiet Place: Part II
14 %
350 Hlasov
Antlers
4 %
94 Hlasov
Saw 9
11 %
265 Hlasov
Candyman
2 %
43 Hlasov
Malignant
3 %
72 Hlasov
Conjuring: The Devil Made Me Do It
48 %
1163 Hlasov
Halloween Kills
8 %
204 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia