Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2020, 18:29
Čas čítania 0:49
Tímea Krauszová

Austrálske požiare si už vyžiadali 18 ľudských životov, takmer tisíc domácností je zdevastovaných

NEWS AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Požiare sa stále nepodarilo dostať pod kontrolu.

Od pondelka, 30. decembra, zahynulo minimálne osem ďalších ľudí v oblastiach, ktoré sužujú požiare. Ďalší dvaja sú nezvestní, hlási BBC. Oheň postupuje smerom k pobrežiu a znižil viac ako dvesto domov, ktoré mu stáli v ceste. Celkový počet obetí tak stúpol na 18 mŕtvych, počet zranených britská stanica nekonkretizovala. Až 916 domácností stihli sezónne požiare zničiť, množstvo ľudí evakuovali, niektorí ešte zostali v postihnutých oblastiach.

Odporúčané
V Austrálii je také teplo, že mužovi v aute upieklo steak. Rekordné teploty dosahujú takmer 50 °C V Austrálii je také teplo, že mužovi v aute upieklo steak. Rekordné teploty dosahujú takmer 50 °C 16. januára 2019, 14:07

Rekordné teploty, extrémne sucho

V Austrálii sa rozpútalo peklo na zemi, s tisíckami ľudí, ktorí sa pred ohňom schovávajú na pobrežiach. Polícia sa stará o vodu, v poslednom dni minulého roka dopravili obyvateľom mesta Mallacoota vo Viktórii 1,6 tony vody. Pre ďalšie mesto, Sunbury, polícia vyhlásila stav pohotovosti a ľuďom odporúčala, aby odtiaľ odišli.

Domov
Zdieľať
Diskusia