Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2019, 19:08
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Prešovčania sa na nešťastie v podobe zrútenej bytovky nemôžu ani prizerať, Vianoce budú tráviť v iných častiach Slovenska

NEWS
Uložiť Uložené

Bytovka, v ktorej explodoval plyn, je už skoro celá zrovnaná so zemou.

Tragédia v Prešove zo 6. decembra má stále veľmi vizuálnu podobu a obyvateľom okolitých panelákov ju ešte dlho bude pripomínať ruina objektu, v ktorom explodoval plyn.

TV Markíza v reportáži zisťovala, v akom stave sú aktuálne okolité bytové domy a ako prežijú sviatky ľudia, ktorí v nich bývajú. Žiaľ, mnohí ešte stále nemajú okná, ktoré porozbíjala tlaková vlna spojená s explóziou a namiesto nich majú v otvoroch len nabité dosky. Na nové okná si budú musieť počkať do polovice januára. 

Jeden z obyvateľov blízkej bytovky skonštatoval, že vianočné sviatky so synom radšej strávia u rodiny na Kysuciach, keďže pohľad na zdemolovanú Mukačevskú 7 skutočne nie je príjemný. 

Odporúčané
Megabager zbúral v pondelok časť prešovskej bytovky. Demolačnú prácu prerušovalo hľadanie poslednej obete Megabager zbúral v pondelok časť prešovskej bytovky. Demolačnú prácu prerušovalo hľadanie poslednej obete 16. decembra 2019, 18:26

Aktuálne prebieha na mieste nešťastnej udalosti vývoz sutiny, ktorá sa nahromadila po skoro kompletnom zrovnaní bytovky so zemou. Každý nákladný stroj zvládne naraz vyviesť približne 20 ton, celý proces však bude ešte niekoľko dní trvať.

Potom príde na rad rozobratie najspodnejších poschodí, keďže statici rozhodli, že celý objekt už nedrží pokope a začal sa rozsypávať už pri prvých zásahoch špeciálneho stroja z Českej republiky. 

Odporúčané
Pozreli sme sa do kabíny mega bagra, ktorý zbúral prešovskú bytovku. Výšková demolácia trvala českým kanonierom tri dni Pozreli sme sa do kabíny mega bagra, ktorý zbúral prešovskú bytovku. Výšková demolácia trvala českým kanonierom tri dni 18. decembra 2019, 22:33
Domov
Zdieľať
Diskusia