Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2019, 9:08
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na internet uniklo 267 miliónov mien a telefónnych čísel z Facebooku. Na dark webe sú k dispozícii pre všetkých

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Zločinecká skupina z Vietnamu sa dostala k osobným údajom nielen obyvateľov Spojených štátov.

Facebooku sa týka ďalší bezpečnostný problém. Spoločnosť Comparitech zaoberajúca sa kybernetickou bezpečnosťou informuje o úniku 267 miliónov mien a k nim priradených telefónnych čísel.

Tie sa objavili na dark webe, ktorý je revírom pre trestnoprávnu činnosť rôzneho druhu. Ide o časť internetu „vyhradenú“ pre ilegálne aktivity, je však prístupná každému.

Odporúčané
Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci Počas pozerania porna ťa sleduje Facebook a Google aj v inkognito móde, varujú vedci 19. júla 2019, 8:16

Podľa dostupných zdrojov má obrovská databáza pochádzať od vietnamskej zločineckej organizácie, ktorá ju na hackerskom fóre uverejnila. Väčšina mien a čísel patrí obyvateľom Spojených štátov a zatiaľ nie je jasné, na čo by mohli byť použité. S veľkou pravdepodobnosťou môžu byť použité napríklad pri spamovacích alebo marketingových kampaniach.

Na základe zistení bezpečnostnej firmy Comparitech sa dáta na verejnosť dostali 4. decembra. Facebook sa k situácii zatiaľ nevyjadril, nie je to však prvýkrát, čo sa organizovaným skupinám podarilo dostať k osobným údajom používateľov modrej sociálnej siete. 

Domov
Zdieľať
Diskusia