Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2019, 22:24
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Česi najviac veria slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej. Ako jediná na svete je dôveryhodná pre nadpolovičnú väčšinu

NEWS ČESKO ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Na druhom mieste medzinárodného rebríčka dôveryhodnosti je Miloš Zeman, na treťom Emmanuel Macron.

Najdôveryhodnejšou politicky aktívnou osobnosťou z celého sveta je pre obyvateľov Českej republiky slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Informuje o tom portál novinky.cz na základe údajov Centra pre výskum verejnej mienky, ktorý zostavil medzinárodný rebríček dôvery Čechov voči politikom.  Prieskum na výberovej vzorke 1015 respondentov prebiehal 2. – 15. novembra. 

„Do výskumu boli zahrnuté významné osobnosti svetovej politiky a aktéri významných udalostí z posledného obdobia, ako aj niektorí najvyšší ústavní činitelia stredoeurópskeho regiónu, medzi ktorými je pre porovnanie zaradený aj český prezident,“ uviedol inštitút. Z výsledkov vyplýva, že práve Čaputová je jedinou osobnosťou, ktorej verí viac ako polovica Čechov, konkrétne 54 %. O niečo menej – 46 % Čechov verí prezidentovi Milošovi Zemanovi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia