Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. decembra 2019, 10:10
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Takto vyzerá 200-tonový demolačný bager, ktorý zbúra panelák v Prešove. Dopravné obmedzenia budú na celej trase zo západu

NEWS
Uložiť Uložené

Obrovské demolačné zariadenie sa rozkladá na 4 časti, najväčšia má dĺžku viac ako 30 metrov, šírku 4,3 metra a váži 120 ton.

Do Prešova mieri obrovský demolačný bager z Česka, ktorý je vzhľadom na všetky okolnosti najvhodnejšou alternatívou pri búraní poschodí zo zničeného paneláku na Mukačevskej 7.

V piatok ráno už stroj prekročil česko-slovenské hranice a na východ tak dorazí skôr, zároveň polícia upozorňuje všetkých vodičov, ktorí sa dnes premiestňujú z východu na západ, resp. naopak po trase Drietoma - Trenčín - Žilina - Martin - Ružomberok - Liptovský Mikuláš - Poprad - Prešov, aby radšej išli inou trasou. 

Odporúčané
Výbuch plynu v Prešove: Demolácia bytovky sa začína, na ceste je český špeciál, ľudia poslali poškodeným už dva milióny Výbuch plynu v Prešove: Demolácia bytovky sa začína, na ceste je český špeciál, ľudia poslali poškodeným už dva milióny 12. decembra 2019, 8:20

Unikátny stroj českej firmy Cannoneer vykoná demoláciu na vlastné náklady a nechá si preplatiť len prepravu celého 217-tonového zariadenia, ktoré muselo byť rozdelené na štyri časti. Tá najväčšia má dĺžku viac ako 30 metrov, šírku 4,3 metra a váži 120 ton. Do Prešova by mal bager doraziť v popoludňajších hodinách, kedy zároveň začnú demontážne práce.

Majiteľ spoločnosti, ktorá stroj na pomoc ponúkla, odhaduje, že by mali práce trvať približne štyri dni, ak pôjde všetko podľa plánu, informuje Korzár. Špeciálny bager je unikátom v celej Európe a v pláne je postupné odstrihávanie kusov bytovky, ktoré bude teleskopické rameno hádzať vnútornou šachtou dole. 


Domov
Zdieľať
Diskusia