Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. decembra 2019, 18:33
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Vedci objavili nový druh jedovatého pavúka. Keď ťa pohryzie, časť tvojho tela začne hniť

NEWS
Uložiť Uložené

Samičky sú vraj dvakrát viac jedovaté ako samci.

Pri jednom jedinom zahryznutí dokáže spôsobiť, že infikovaná časť ľudského tela začne postupne hniť. Vedci z Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) objavili úplne nový druh jedovatého pavúka s názvom Loxosceles tenochtitlan. 

Ako informuje portál 7news, o objav sa zaslúžil profesor Alejandro Valdez-Mondragon, ktorý si spočiatku myslel, že ide o pavúka s názvom Loxosceles misteca. Tvora skúmal spoločne so svojimi študentmi z univerzity.

Odporúčané
Slováka pohrýzol najjedovatejší pavúk v našej krajine, skončil na pohotovosti Slováka pohrýzol najjedovatejší pavúk v našej krajine, skončil na pohotovosti 9. augusta 2019, 9:00

Profesor tvrdí, že ak sa tento typ jedovatého pavúka cíti ohrozený, môže človeka uhryznúť. Zvyčajne sa vraj skrýva v dierach v nábytku alebo medzi stenami. Rana v mieste uhryznutia môže dosiahnuť až 40 centimetrov, je to preto, že ľudské mäso v okolí uhryznutia začne hniť. Na koži zostane trvalá jazva. Samičky sú vraj dvojnásobne jedovatejšie, ako samci.

V prípade uhryznutia dieťaťa môžu byť následky ešte horšie a nebezpečnejšie, pretože jed sa môže dostať do krvného obehu a dôjde až k deštrukcii červených krviniek. Tieto prípady sú však veľmi ojedinelé. Pavúka priťahujú aj odpadky a v období dažďov je ešte nebezpečnejší. Vtedy sa ukrýva aj v posteľnej bielizni či v obuvi.

Vedci objavili nový druh jedovatého pavúka. Keď ťa pohryzie, časť tvojho tela začne hniť
Zdroj: Wikimedia/Philipe de Liz Pereira
Domov
Zdieľať
Diskusia